Zelenski
Foto: EPA/Alo!ilustracija/M.LJ.

- U Kijevu je povređeno više od desetoro ljudi. Za sada znamo za najmanje dvoje mrtvih. Pod ruševinama može biti još ljudi - saopštio je Zelenski na Telegramu.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila 29 raketa i 15 dronova koje je lansirala Rusija u današnjem masovnom napadu , saopštio je načelnik ukrajinske vojske Valerij Zalužnji. On je na Telegramu precizirao da su ruske snage lansirale 64 rakete i bespilotne letelice u nekoliko talasa napada.

Ukupno su oborena 44 projektila i drona, dodao je Zalužnji, prenosi Rojters.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su ranije danas da je Rusija izvela raketni napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, kao i da su zbog toga aktivirani sistemi protivvazdušne odbrane.

U Kijevu su se čule glasne eksplozije malo pre sedam sati po lokalnom vremenu, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da su bili angažovani sistemi PVO, prenosi Rojters.

Dva visokonaponska voda u prestonici oštećena su fragmentima rakete, rekao je Kličko, zbog čega je u nekim oblastima nestalo struje. Navodi se i da je cela Ukrajina pod uzbunom za vazdušni napad. Guverner Harkovske oblasti na severoistoku Ukrajine Oleh Sinehubov, rekao je da su ruske rakete pogodile nestambene objekte i infrastrukturne objekte u Harkovu.

U raketnom napadu južnije u Mikolajevu poginula je jedna osoba i oštećeno najmanje 20 stambenih zgrada, a prijavljeno je i nekoliko povreda, rekao je gradonačelnik grada Oleksandr Sjenkevič.

- Ima oštećenih stambenih objekata. Njih oko 20 je bez krovova. Oštećenja na gasovodnoj i vodovodnoj mreži već otklanjaju komunalci. Ima ranjenih. Jedna osoba je hospitalizovana. Drugima je pomoć pružena na licu mesta - napisao je on na Telegramu pre nego što je dodao da je hospitalizovani muškarac preminuo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading