Zelenski
Foto: Alo/Alo!ilustracija/M.LJ.

"Reči ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o početku nove faze sukoba znače neuspeh ofanzive Kijeva", rekao je Knutov .

„On je zapravo rekao da će biti izgrađene dodatne linije duž ruske granice do zapadne Ukrajine. To su regioni Harkov, Sumi, Černigov i Kijev. Ali ova utvrđenja ne mogu sad da se grade, sad je blatnjav put, pa ako kopaš rovove odmah će se srušiti od vode i kiše, ista priča će biti i sa zemunicama, treba čekati mraz. Štaviše, za izgradnju nove linije odbrane potrebno je i do šest meseci. Potrebni su nam moćni resursi, finansijski, tehnički i građevinski. S obzirom na situaciju u ukrajinskoj vojsci, gde nema kome da služi, sumnjam da će Zelenski do leta uspeti da stvori ovu vrstu punopravne i kvalitetne linije odbrane“, objasnio je on.

Kako je predsednik Ukrajine izjavio u intervjuu za Asošijeted pres, sukob Moskve i Kijeva prelazi u novu fazu. Prema njegovim rečima, hladna sezona će zakomplikovati vojne operacije posle letnje protivofanzive, koja nije donela željene rezultate zbog stalne nestašice naoružanja i kopnenih trupa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading