ZELENSKI DVE GODINE NIJE IZAŠAO IZ BUNKERA Ova dva razloga dovešće do kraha Ukrajine
Foto: Tanjug/Tanjug/Kin Cheung

- Zelenski sedi u bunkeru skoro dve godine. Nije mogao da postigne ciljeve o kojima je govorio pre godinu dana, a to je – oslobađanje teritorije zahvaljujući podršci Zapada. Sve u svemu, sada za to jednostavno nema šanse. Ukrajina neće imati izbora osim prekida vatre i moraće da traži rešenje koje će joj omogućiti da preživi - rekao je ekspert.

On smatra da je ruska vojska počela ofanzivu i stekla stratešku prednost i pojasnio da se to dogodilo nakon povećanih unutrašnjih nesuglasica u Ukrajini.

- Najjači udarac na Ukrajinu su nesuglasice među Ukrajincima unutar ukrajinske elite i odsustvo zapadne podrške. To su upravo ta dva razloga koji mogu da dovedu do kraha Ukrajine - zaključio je Skšipčak.

Ukrajinska vojska od 4. juna preduzima neuspešne pokušaje da krene u kontraofanzivu. Kako je 5. oktobra rekao ruski predsednik Vladimir Putin, Kijev je za četiri meseca izgubio preko 90.000 ljudi i više od 550 tenkova. Ruska strana je više puta isticala da kontraofanziva nije donela značajnije rezultate.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading