ŽESTOKO DEJSTVO "ZEVSA"! Napadi širom fronta, "Solncepek" spaljuje sve pred sobom! (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ukrajinske snage su juče ispalile 46 granata na Novu Kahovku, Aljoške i okolna sela u Hersonskoj oblasti.

 

Kijev je optužio Moskvu za jučerašnje granatiranje Hersonske oblasti, u kojem je kako tvrde, povređeno na desetine ljudi.

Kraj bloga:

"Vašingtonu isplativije da podržava Kijev, nego da dozvoli dominaciju Rusije"

23.00 - "Sjedinjenim Američkim Državama se više isplati da podržavaju Ukrajinu nego da dozvole dominaciju Rusije", izjavio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Dejstvo "Solncepeka": Rusi gađaju neprijatelja, otvarajući put jurišnim grupama na frontu (VIDEO)

22.04 -

 

 

 

"Lancet" pogađa ukrajinsku samohodnu haubicu „Cezar“ francuske proizvodnje (VIDEO)

21.22

 

 

Zelenskom uskraćeno da govori pred rumunskim parlamentom

21.00 Rumunski parlament otkazao je sastanak na kojem je trebalo da govori ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, javio je portal G4Media , pozivajući se na izvore.

Berlin šalje Kijevu 10 tenkova "leopard 1"

20.39 - Ministarstvo odbrane Nemačke najavilo je da će u narednih nekoliko nedelja poslati Kijevu 10 tenkova „leopard 1 A5”.

Akcija tenkova: artiljerci 1430. puka uništavaju kolonu ukrajinske oklopne tehnike (VIDEO)

20.12

 

Užasne vesti za Zelenskog  

19.48 Košmar za Kijev zbog napada Hamasa na Izrael.

Rusija nije izabrana u Savet UN za ljudska prava za 2024. -2026.

19.15 - Generalna skupština Ujedinjenih nacija izabrala je 15 članova Saveta za ljudska prava za period 2024.-2026., među kojima nije Ruska Federacija, prenosi pres-služba Saveta.

Među članicama Saveta za ljudska prava su Albanija, Brazil, Bugarska, Burundi, Kina, Obala Slonovače, Kuba, Dominikanska Republika, Francuska, Gana, Indonezija, Japan, Kuvajt, Malavi i Holandija", navodi se u saopštenju objavljenom na Tviteru

Generalna skupština UN je 7. aprila 2022. podržala odluku o isključenju Rusije iz Saveta UN za ljudska prava. Za rezoluciju su glasale 93 zemlje, 24 su bile protiv, a 58 je bilo uzdržano.

Rusija se borila za jedno od dva mesta u Savetu rezervisana za zemlje centralne i istočne Evrope.

Nemačka pripremila paket podrške Ukrajini vredan nešto više od milijardu dolara


18.45 - Nemačka je danas predstavila novi paket podrške Ukrajini u ukupnoj vrednosti od 1,1 milijarde dolara, uključujući PVO sisteme, oružje i kopnena borbena vozila.

''Nemačka će nastaviti da podržava Ukrajinu u onome što joj je najhitnije potrebno – protivvazdušnoj odbrani, municiji i tenkovima. Ovim ''zimskim paketom'' dodatno ćemo povećati operativnu spremnost ukrajinskih oružanih snaga u narednim mesecima'', rekao je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, a prenosi Rojters.

On je istakao da se, kada je reč o PVO sistemima u okviru paketa, radi o dodatnom sistemu Patriot, kao i dodatni sistem IRIS-T, i tenk "gepard" koji se može koristiti u svrhu PVO.

Pistorijus je rekao da će Ukrajini biti pružena podrška i u vidu drugih vozila, oružja i druge opreme u vrednosti većoj od 20 miliona evra, prenosi Tanjug.

Borbeni rad "Zevsa" (VIDEO)

18.05 - Borbeni rad posada helikoptera Mi-35M na pravcu Krasnolimanska.

 

 

Kremlj: Neutemeljena sugestija Zelenskog da je rat na Bliskom istoku u interesu Rusije

17.30 -  Sugestija ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da je u interesu Rusije da se izazove rat na Bliskom istoku, kako bi se oslabilo "globalno jedinstvo", nije zasnovana na činjenicama, saopšteno je iz Kremlja.

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je da je reč o dugogodišnjem sukobu sa veoma dubokim korenima i da je Rusija u kontaktu i sa Izraelom i sa Palestincima, prenosi Rojters.

"Rusija ima dugogodišnje istorijske veze sa Palestincima i ima mnogo toga zajedničkog sa Izraelom, uključujući i činjenicu da su mnogi Izraelci bivši ruski državljani", rekao je Peskov tokom redovnog brifinga za novinare.

Prema njegovim rečima, zvanična Moskva namerava da nastavi sa diplomatskim naporima i pokušajima da se postigne mir između Izraela i Palestinaca.

Ukrajina, istraga 260 slučajeva zbog korupcije u regrutnim centrima

17.10 - Vlasti u Ukrajini istražuju 260 krivičnih predmeta koji uključuju navodnu korupciju u vojnim regrutnim centrima, saopštio je Državni istražni biro (SBI).

Predsednik Volodimir Zelenski otpustio je načelnike regionalnih regrutnih centara u avgustu, nakon navoda o široko rasprostranjenoj zloupotrebi položaja i korupciji u toj službi, prenosi Rojters.

Sudu je podneta 21 krivična prijava protiv 35 osoba, a još 58 se vode kao osumnjičeni.

Kako navodi SBI, dokumentovano je oko 110.000 dolara navodnog mita, a sudovi su zaplenili imovinu u vrednosti od oko 88.000 dolara, prenosi Rojters.

Rat u ukrajini preti da se proširi?

17.07 - "Rat u Ukrajini preti da se proširi na evropsku teritoriju, pa je u interesu Evropljana da nateraju svoje političare da ga reše", upozorava belgijski političar.

 

Rusi uspeli

16:40 - Predsednik zaporoškog pokreta "Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov saopštio je da su tokom kontranapada ruske snage uspele da napreduju nekoliko stotina metara u delu fronta Žerebjanki-Pjatihatki na zaporoškom pravcu.

Dejstvo ruskih helikoptera

16:07 - Rusko MO objavilo je još jedan snimak sa grupom ruskih jurišnih helikoptera koji dejstvuju na ciljevima u Avdejevki.

 

 

 

Nemačka pravi novu turu oružja za Ukrajinu

15:23 - Nemački odbrambeni koncern „Rajnmetal“ saopštio je da je od nemačke Vlade dobio nalog za proizvodnju više od 150 hiljada komada artiljerijske municije, namenjenih Ukrajini.

Nekoliko desetina hiljada komada municije planirano je da se dostavi već ove, a ostatak sledeće godine. Vrednost porudžbine nemačke Vlade iznosi nekoliko stotina miliona evra.

Parlamentarna skupština NATO-a: Alijansa treba da stoji uz Ukrajinu do pobede

07.13 - Parlamentarna skupština NATO-a pozvala je vlade i države vojnog saveza da nastave da podržavaju Ukrajinu i stoje uz zemlju dok se ne postigne njena pobeda u ratu protiv Rusije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading