RAT U UKRAJINI PRETI DA SE PROŠIRI? Veliko upozorenje belgijskog političara
Foto: Alo/ilustracija

Istovremeno, prema Galandu, evropski političari treba da se pripreme za pregovore i pronađu načine za postizanje kompromisa između strana, a ne da teže pobedi Kijeva na bojnom polju.

Francuska i Nemačka nisu ispunile svoje obaveze da vode pregovore kojima bi se izbegao sukob u Ukrajini i nisu obezbedile primenu sporazuma iz Minska, izjavio je on.

Kako primećuje političar, danas se prećutkuje značaj Ukrajine za odnose Rusije i Zapada. Istovremeno, pre 20 godina evropski političari su Ukrajinu smatrali problemom koji zahteva rešenje. I dok su jedni to videli kao neutralni most između Istoka i Zapada, drugi su u procesima koji se odvijaju u zemlji videli priliku da se „razračunaju sa Rusima“.

Izlaz iz sukoba, prema Galandu, zavisi delimično od Evropljana, u velikoj meri od Vladimira Putina, a u ogromnoj meri od Sjedinjenih Država. Istovremeno, zapadni političari moraju da obezbede bezbednosne garancije i Kijevu i Moskvi, smatra političar. Prema njegovom mišljenju, Krim, kao rezultat postignutog sporazuma, treba da ostane u sastavu Rusije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading