"RUSI POSLALI VAGENROVCE DA ZAUZMU GRAD" Ukrajinci u panici, evo šta se dešava u Bahmutu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

- Ruski okupatori su poslali najobučenije jedinice Vagnera i drugih redovnih jedinica ruske vojske da zauzmu grad. Intenzivne borbe se vode u gradu i oko njega - navodi se u saopštenju Kopnene vojske ukrajinske vojske u kojem se ističe poseta liniji fronta komandanta Istočne grupe snaga, general-potpukovnika Aleksandra Sirskog.

- Komandant je u Bahmutu saslušao izveštaje komandanta o stanju u jedinicama i upoznao se sa problemima u vezi sa unapređenjem odbrambene sposobnosti naših jedinica na prvoj liniji fronta - navodi se u saopštenju.

Prema ukrajinskoj vojsci, Rusija nastavlja da vrši pritisak u nadi da će "zauzeti Bahmut i nastavlja da prikuplja snage za zauzimanje grada".

Na društvenim mrežama danas je objavljen snimak uništenja železničkog mosta kod Bahmuta. Snimak je potvrđen geolokacijom Si-En-Ena

 

 

Most je uništen kontrolisanom eksplozijom.

Ukrajinska 46. brigada, koja deluje u gradu, demantovala je izveštaje o povlačenju, rekavši da je most od ranije neupotrebljiv.

- Most je odavno srušen. To znaju oni koji su u Bahmutu. Sada je to bio samo kontrolisani udar. Nemojte širiti paniku. I da, tu se reka može preći bez mosta - rekli su.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading