Si Đinping
Foto: Alo/Alo! J.V.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken upozorio je direktora Kancelarije za spoljne poslove Komunističke partije Kine Vang Jija na posledice, ukoliko Peking pruži materijalnu podršku Rusiji u napadu na Ukrajinu.

Blinken je kazao da je Vašington zabrinut da Peking razmatra slanje oružja Moskvi.

Rat u Ukrajini, najnovije vesti - Alo.rs

- Postoje razni tipovi smrtonosne pomoći o kojoj, ako ništa drugo, bar razmišljaju da pošalju, u šta ulazi oružje - rekao je Blinken.

On je naglasio da će Vašington uskoro objaviti više detalja o tome. Njih dvojica su se sastali na nepoznatoj lokaciji, na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, nekoliko časova nakon što je Vang kritikovao Vašington da je "histeričan" u aktuelnom sporu oko američkog obaranja kineskog balona iznad SAD, preneo je Rojters.

Vang je rekao Blinkenu da SAD moraju da se "suoče i isprave štetu" u bilateralnim odnosima "izazvanom neselektivnom upotrebom sile", istakli su iz kineskog ministarstva spoljnih poslova.

U intervjuu za "NBC", Blinken je rekao da se Vang nije izvinio za let balona.

- Rekao sam mu prilično jasno da je to neprihvatljivo i da se ne sme ponoviti više ikada. Ali, sa druge strane nije bilo izvinjenja", napomenuo je Blinken i kazao da nije bilo reči o novom terminu njegovog otkazanog puta u Peking - koji je trebalo da se desi početkom februara.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading