Vazdušna uzbuna u više regiona Ukrajine; Rusija obustavila saobraćaj bezbednosnim koridorom u Crnom moru! (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/ilustracija

Neizvestan je dalji izvoz žitarica iz ukrajinskih luka, nakon što je Rusija obavestila Ujedinjene nacije da se povlači iz sporazuma zbog napada na brodove Crnomorske flote i civilne brodove u vodama Sevastopolja.

Кijev tvrdi da je blokirano 218 brodova zbog odluke Moskve da obustavi učešće u sporazumu o izvozu žitarica. Dok Brisel, UN, SAD i NATO pozivaju Moskvu da se vrati sporazumu, Rusija odgovara da se o toj mogućnosti može govoriti tek nakon što postanu poznati svi detalji napada na brodove Crnomorske flote u vodama Sevastopolja. Кremlj ponavlja da je spreman da razgovara sa Zapadom o smanjenju tenzija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO:

Zajednički centar za obuku ruskih i beloruskih vojnika

22.54 - Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odobrio je nacrt sporazuma o osnivanju centara za vojnu obuku sa Rusijom.

Celu vest pročitajte OVDE.

"Proizvod 305" uništava nacionaliste IMR-2 Oružanih snaga Ukrajine 

22.18

 

 

Zona evakuacije građana u Hersonskoj oblasti proširena na 15 kilometara od Dnjepra


22.00 -  Кijev priprema intenzivan raketni napad na branu Кahovske hidroelektrane, iz tog razloga je Zona evakuacije stanovnika u Hersonskoj oblasti proširena na 15 kilometara od Dnjepra (otprilike duž crvene linije), izjavio je vršilac dužnosti gubernatora Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

On je istakao da Hersonska oblast ostaje pod pouzdanom zaštitom ruskih snaga, a odluka o proširenju zone evakuacije omogućiće stvaranje ešalonske odbrane, koja će obezbediti mogućnost odbijanja napada ukrajinske vojske i zaštite civila.

 

 

SAD: Izlazak Rusije iz sporazuma o žitu veoma štetan

21.30 - Prekid učesća Rusije u sporazumu o transportu žitarica preko Crnog mora ima neposredne šstetne uticaje na globalno snabedavnje hranom, rekao je danas portparol americkog Stejt departmenta Ned Prajs.

On je dodao da su zbog neizvesnosti oko produžetka te inicijative porasle cene hrane, prenosi Rojters.

Rusija je u subotu saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon napada u Sevastopolju na ratne brodove njene Crnomorske flote i na trgovačke brodove koji su angažovani za obezbeđenje žitnog koridora.

Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske rezultirao je izvozom nekoliko miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini.

Rojters navodi da su brodovi koji prevoze žito danas nastavili da plove iz ukrajinskih luka.

Ponovo vazdušna uzbuna u više regiona Ukrajine

21.10 - Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u Poltavskoj oblasti Ukrajine, izjavio je lider regionalne vojne administracije Dmitrij Lunjin.

U Harkovskoj oblasti čuju se eksplozije. U Harkovu i Krivom Rogu objavljena je uzbuna za vazdušnu opasnost.

Iskusni komandosi stižu u rusiju

20.35 - Moskva regrutuje bivše američke saveznike. 

Celu vest pročitajte OVDE.

Pentagon najavio isporuku "u bliskoj budućnosti"

20.30 - Pentagon je saopštio da PVO sistemi NASAMS još uvek nisu isporučeni Ukrajini, ali da će se to dogoditi “u bliskoj budućnosti“

Celu vest pročitajte OVDE.

Napad na Marinku i Novomihajlovku

20.25 - Jedinice NM DPR i ruske 150. motorizovane divizije pokrenule su ofanzivu na selo Marinka, zapadno od Donjecka, u kome se ukrajinske snage osam godina ukopavaju i prave utvrđenja.

Postoje izveštaji o napredovanju Oružanih snaga Rusije na severnoj periferiji Marinke i uspostavljanju kontrole nad teritorijom internata broj 3.

Ponovo vazdušna uzbuna u više regiona Ukrajine

20.02 - Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u Poltavskoj oblasti Ukrajine, izjavio je lider regionalne vojne administracije Dmitrij Lunjin.

U Harkovskoj oblasti čuju se eksplozije. U Harkovu i Krivom Rogu objavljena je uzbuna za vazdušnu opasnost.

Let tik iznad krošnji drveća (VIDEO)

19.53 - Da bi izbegli ukrajinske radare, piloti lete dvedesetak metara iznad zemlje, tik iznad krošnji drveća.

 

 

Rusija obustavila saobraćaj bezbednosnim koridorom u Crnom moru 

19.42 -  Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da će kretanje brodova kroz sigurnosni koridor u Crnom moru biti obustavljeno dok se ne razjasni situacija sa navodnim napadima Ukrajine na Sevastopolj.

"Dok se ne razjasni situacija oko terorističke akcije Ukrajine izvršene 29. oktobra protiv vojnih i civilnih brodova u Sevastopolju, kretanje bezbednosnim koridorom, predviđenim Crnomorskom inicijativom je obustavljeno“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaju da je „nedopustivo“ da ukrajinski brodovi prolaze kroz sigurnosni koridor jer ga Ukrajina koristi za sprovođenje vojnih akcija.

"Kretanje brodova duž bezbednosnog koridora je neprihvatljivo, jer ga ukrajinsko rukovodstvo i komanda Oružanih snaga Ukrajine koriste za izvođenje vojnih operacija protiv Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Naglašavaju da Rusija kao glavni učesnik sporazuma u okviru Crnomorske inicijative ne izlazi iz njih, već obustavlja svoje učešće.

Rusija je u subotu saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koja su angažovana za obezbeđenje žitnog koridora.

Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske rezultirao je izvozom nekoliko miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini.

Ukrajinski diverzanti ne miruju

19.14 - Ukrajinski diverzanti pokušali su da spreče polaganje nove deonice gasovoda u Zaporoškoj oblasti, bilo je pokušaja da se ona digne u vazduh, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora regiona Evgenije Balicki.

- Suočavali smo se sa mnogim problemima, ali smo ih ipak prevazišli. I diverzantske grupe su više puta hvatane, bilo je pokušaja dizanja u vazduh, bilo je pokušaja da se spreči polaganje cevi. Sada čuvamo gasovod snagama naše teritorijalne odbrane, lokalne policije i Ruske garde. Zato što shvatamo da će ovaj objekat privući posebnu pažnju naših neprijatelja - rekao je Balicki za televiziju „Rusija 24“.

Ranije je generalni direktor preduzeća „Melitopoljgas“ Oleg Kvač saopštio da je u Zaporoškoj oblasti za dva meseca postavljeno više od 70 kilometara novog gasovoda.

ANKARA U PANICI! Ruski potez upalio alarme u Turskoj!

19.11 - Turski ministar odbrane Hulusi Akar rekao je danas ruskom kolegi Sergeju Šojguu da bi Moskva trebalo da preispita suspenziju svog učešća u sporazumu kojim je uz posredovanje UN obnovljen izvoz žitarica iz Ukrajine.

Celi vest pročitajte OVDE.

Dejstva ruske artiljerije kod Ugljedara (VIDEO)

18.34 - Ruske trupe nastavljaju da jurišaju na Pavlovku kod Ugledara, neprijatelj kreće sa oklopnim vozilima – izjavio je komandant bataljona Vostok 

 

 

UKRAJINCI UHVATILI RUSE NESPREMNE! 

18.15 - U eksplozija u vojnoj bazi, uništena je skupocena tehnika u Rusiji, u blizini granice sa Letonijom.

Celu vest pročitajte OVDE.

POGOĐENI UKRAJINSKI CIVILNI BRODOVI Vukli su barže sa žitom

18.05 - Ukrajinski civilni brodovi koji su vukli su barže sa žitom su pogođeni,  javlja Operativna komanda Oružanih snaga Ukrajine „Jug“.

Celu vest pročitajte OVDE.

Nebenzja: Ukrajinska strana Crnomorski humanitarni koridor koristi u vojne sabotažne svrhe (VIDEO)

17.57 - Stalni predstavnik Rusije u UN rekao je da napad Кijeva na Crnomosku flotu stavlja tačku na humanitarnu dimenziju Istanbulskih sporazuma.

„Sada je svima očigledno da ukrajinska strana Crnomorski humanitarni koridor koristi u vojne sabotažne svrhe“, naglasio je Vasilij Nebenzja.

 

 

Moskva planira da odgovori

17.20 - Moskva će odgovoriti na proterivanje službenika ruske ambasade od strane Moldavije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Borba očima borca (VIDEO)

16.54 - Snimak borbenih dejstava na frontu kod Lisičanska

 

 

Ukrajinska privreda gubi 200 miliona dolara dnevno

16.30 - Ukrajinska privreda dnevno trpi gubitke od oko 7,5 milijardi grivni (oko 200 miliona dolara) zbog sirena za uzbunu koje se uključuju tokom radnog dana, požalio se šef odbora za porez Vrhovne Rade Danil Getmancev

Britanci pokušali da vrbuju ruskog vojnog atašea u Hagu

16.00 - Ambasador Holandije Hiles Pluh pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde mu je uručen protest zbog navodnog pokušaja vrbovanja britanske obaveštajne službe ruskog vojnog atašea u Hagu 20. oktobra, saopštio je ruski MIP.

- U razgovoru je bilo istaknuto da su ovakve provokativne akcije neprihvatljive, da su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine i da ometaju normalno funkcionisanje ruskih misija u inostranstvu - navodi se u saopštenju.

- Poslednjih godina na teritoriji Holandije je protiv ruskih službenika izvršeno nekoliko ovakvih provokacija od strane stranih obaveštajnih službi, koje se, kao što vidimo, na holandskoj teritoriji osećaju kao kod kuće. U decembru 2018. godine službenici CIA su prišli u parku diplomati stalne misije pri Organizaciju za zabranu hemijskog oružja, a u decembru 2019. godine - ubeđivali su u zatvorenom prostoru aerodroma Shiphol u Amsterdamu atašea ruske ambasade da sarađuje - navodi se u izveštaju.

London tvrdi: Rusi u problemu, puške u jedva upotrebljivom stanju

15.59 - Izveštaj britanskih obaveštajaca iz Ukrajine za 31. oktobar 2022. godine:

- Rusija je od sredine oktobra rasporedila nekoliko hiljada novomobilisanih rezervista na liniju fronta u Ukrajini. U mnogim slučajevima su loše opremljeni, navode britanski obaveštajci.

U septembru su, navodi se u izveštaju, ruski oficiri bili zabrinuti da neki nedavno mobilisani rezervisti stižu u Ukrajinu bez oružja.

- Slike otvorenog koda sugerišu da su puške koje su izdate mobilisanim rezervistima tipično AKM, oružje koje je prvi put predstavljeno 1959. Mnoge su verovatno u jedva upotrebljivom stanju zbog lošeg skladištenja - prenose obaveštajci.

AKM ispaljuje municiju kalibra 7,62 mm, dok su ruske regularne borbene jedinice uglavnom naoružane puškama AK-74M ili AK-12 kalibra 5,45 mm.

- Integracija rezervista sa vojnicima po ugovoru i borbenim veteranima u Ukrajini će značiti da će ruski logističari morati da gurnu dve vrste municije za malokalibarsko oružje na položaje na liniji fronta, a ne jednu. Ovo će verovatno dodatno zakomplikovati ionako napeti logistički sistem Rusije - zaključuju britanski obaveštajci.

Putinov gnev je potpuno jasan!

15.20 - Savremeno oružje koje Ukrajinci tako efikasno koriste preti da razori strateški presudno mesto.

Celu vest pročitajte OVDE.

Ukrajinski helikopter Mi-8 oboren u blizini Кonstantinovke (VIDEO)

14.59

 

 

Oružane snage Ukrajine gađale centar Donjecka

15.55 - Oružane snage Ukrajine su gađale centar Donjecka. Vorošilovski 4okrug Donjecka je pod vatrom NATO artiljerije. Gađali su i Кijevsku i Кirovsku oblast. 

Кako se navodi, već je odjeknulo najmanje pet eksplozija.

 

 

Ruske trupe uništile su 2 tenka T-72M1 (VIDEO)

14.53 - Oružane snage Ukrajine su pokušale kontraofanzivu, ali su ih ruske snage uspešno zaustavile.

Ruske trupe uništile su 2 tenka T-72M1 ukrajinskih militanata u pravcu Berislava.

 

 

Peskov: "Rizik"

14.52 - Sporazum o žitu predstavlja rizik i malo je je verovatno da će biti i dalje na snazi zbog nemogućnosti da se garantuje bezbednost brodskog saobraćaja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da će suspendovati sporazum o izvozu žita iz ukrajinskih luka zbog napada na rusku Crnomorsku flotu u vodama Sevastopolja, tvrdeći da su ga organizovali britanski vojni stručnjaci, prenose RIA Novosti.

Da li Putin ima rešenje?

14.25 - Savremeno oružje koje Ukrajinci tako efikasno koriste preti da udari na strateški presudno mesto.

Celu vest pročitajte OVDE.

SCENARIO RUSKOG NAPADA SA SEVERA UKRAJINE

14.10 - Putin ima nekoliko opcija za veliki udar, objašnjava za list "Literaturnaя gazeta" bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.

Celu vest pročitajte OVDE.

Kremlj demantuje: Ruski agenti nisu hakovali mobilni Liz Tras


13.40 - Kremlj je danas demantovao izveštaje britanskih medija koji su objavili da su ruski agenti hakovali mobilni telefon doskorašnje britanske premijerke Liz Tras.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, na pitanje o toj tvrdnji, rekao je da u britanskim medijima ima malo toga što se može shvatiti ozbiljno.

Dejli mejl je objavio u subotu da su navodno ruski agenti dobili pristup mobilnom telefonu Liz Tras, dok je obavljala funkciju ministarke inostranih poslova.

Lansiranja krstarećih raketa na ukrajinske ciljeve sa Crnog mora (VIDEO)

13.08 - Oružane snage RF vratile su Oružane snage Ukrajine na prvobitne položaje u delu fronta od Nikolajeva do Кrivog Roga, nakon neuspešne ukrajinske ofanzive. U tom području uništen je nemački artiljerijski sistem "Panzerhaubitze-2000";

Ruske trupe likvidirale su više od 110 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika u području Кupjanska;

Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija uništili su 205 objekata.

 

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

13.04 - Visokopreciznim oružjem, vazdušnog i morskog baziranja, pogođene su sve naznačene vojne i energetske objekte Ukrajine, prenosi Sputnjik.

- Ruske jedinice su odbile napade Oružanih snaga Ukrajine u području Кrasnog Limana, likvidirano je više od 170 ukrajinskih vojnika.

- Ruske oružane snage uništile su više od 60 ukrajinskih vojnika u području Donjecka.

- Oružane snage RF vratile su Oružane snage Ukrajine na prvobitne položaje u delu fronta od Nikolajeva do Кrivog Roga, nakon neuspešne ukrajinske ofanzive. U tom području uništen je nemački artiljerijski sistem "Panzerhaubitze-2000";

- Ruske trupe likvidirale su više od 110 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika u području Кupjanska;

- Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija uništili su 205 objekata.

Šta stoji iza eksplozije na kritičnoj infrastrukturi Ukrajine?

13.02 - Eksplozije na kritičnoj infrastrukturi Ukrajine prokomentarisao je izvršni sekretar Udruženja istoričara Unije Dmitrij Suržik.

Prema rečima eksperta, udari imaju za cilj da liši kijevski režim masovnih isporuka zapadne vojne opreme, kao i komunikacione opreme za obaveštajno-informaciono ratovanje.

 

 

Kijev: "Ošteceno 18 infrastrukturnih objekata u 10 oblasti"

13.00 - Premijer Ukrajine Denis Šmigal izjavio je da je u jutrošnjim napadima ruskih snaga raketama i dronovima oštećeno 18 vitalnih infrastrukturnih objekata, većinom energetskih, u 10 regiona Ukrajine.

Prema njegovim rečima, stotine naselja u sedam oblasti Ukrajine su bez struje, prenosi Interfaks Ukrajina.

Šmigal je naveo da su posledice mogle biti mnogo gore, ali da je ukrajinska PVO uspela da obori 44 od 50 raketa, koje su ruske snage danas ispalile na teritoriju Ukrajine.

Zaharova: Režim Zelenskog je sabotirao sporazum

12.45 - Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oštro odgovara da je "režim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji predvodi Velika Britanija, sabotirao sporazum o žitu", kako bi nuklearnoj dodali i ucenu prehrambenim proizvodima.

Vazdušna uzbuna u više regiona Ukrajine; Rusija obustavila saobraćaj bezbednosnim koridorom u Crnom moru! (FOTO/VIDEO)

Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

 

Otkriveni razlozi raketnog udara na Ukrajinu


12.30 - Eksplozije na kritičnoj infrastrukturi Ukrajine prokomentarisao je izvršni sekretar Udruženja istoričara Unije Dmitrij Suržik.

Prema rečima eksperta, udari imaju za cilj da liši kijevski režim masovnih isporuka zapadne vojne opreme, kao i komunikacione opreme za obaveštajno-informaciono ratovanje.
 

 

 

Putin potpisao ukaz


12.00 - Vladimir Putin potpisao je ukaz „O dodeljivanju počasnog zvanja 232. brigadi raketne artiljerije“.
 

 

Rusko ministarstvo prikazalo snimke lansiranja raketa

11.40 - Rusko Ministarstvo odbrane prikazalo je snimke lansiranja visoko preciznih raketa na sisteme komandovanja i upravljanja i energetske objekte u Ukrajini.

Ciljevi udara su postignuti, svi naznačeni objekti su pogođeni, saopštilo je ministarstvo.

 

 

Deo Kijeva odsečen, 80 odsto potrošača bez vode

11.20 - Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su pogođeni objekti kritične infrastrukture.

- Deo glavnog grada je odsečen zbog uticaja na kritične infrastrukturne objekte. U nekim oblastima nema vodosnabdevanja. Sve službe rade. Više detalja – kasnije - rekao je Kličko.

 

 

Regionalni vojni načelnik Oleksij Kuleba rekao je da se „raketni napad nastavlja“ dok ukrajinska protivvazdušna odbrana radi na odbijanju napada.

- Ruski gubitnici nastavljaju da ratuju protiv civilnih objekata - napisao je Andrij Jermak, šef kabineta predsednika Vladimira Zelenskog, u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Brodovi sa žitom krenuli iz Ukrajine

10.55 - Ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksandar Kubrakov izjavio je da je danas 12 brodova natovareno žitom i da su napustili ukrajinske luke u okviru crnomorske inicijative za žito

Crnomorska inicijativa uspela - Alo.rs

Američki nosač aviona stiže u Evropu?

10.50 - U petak je, kako je saopštila pres služba Druge flote američke mornarice, "Džerald Ford" stigao u posetu luci Halifaks u Kanadi.

Britanski mediji prenose - još jedan američki nosač aviona stiže u Evropu - Alo.rs

Ruska raketa pala u Moldaviju?

10.40 - Ruska raketa koju je oborio ukrajinski PVO sistem pala je u Moldaviju, prenosi "Glavkom" pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova Moldovije.

Ruska raketa pala i u Moldaviju? - Alo.rs

Vazdušna uzbuna isključena

10.10 - Vazdušna uzbuna je isključena u celoj Ukrajini.

Ovo je do sada bio najmoćniji raketni napad na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Nekoliko hidroelektrana je izbačeno iz stroja

09.45 - Tokom jutrošnjeg raketnog napada, najmanje trideset objekata energetske infrastrukture Ukrajine je pogođeno, napisao je na svom telegram kanalu ruski ratni reporter Evgenije Podubni.

Nekoliko hidroelektrana je izbačeno iz stroja: Dnjeprovska, Južnodnjestrovska, Kanevska i Kremenčugska.

 

 

Putin rešava Zakavkazje

09.30 - Premijer Jermenije Nikol Pašinjan stigao je u Soči gde će razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i liderom Azerbejdžana Ilhalmom Alijevom, saopštila je pres služba jermenske Vlade.

Dok svi gledaju u Ukrajinu, Putin rešava Zakavkazje! - Alo.rs

U mnogim gradovima Ukrajine nestala struja 

09.10 - Kako pišu ukrajinski mediji, oko deset eksplozija odjeknulo je jutros u Kijevu.

U mnogim gradovima Ukrajine nestala je struja.

 

 

Obustavljen rad metroa u Harkovu

09.00 - Nakon eksplozija u Harkovu obustavljen je rad metroa. Ukrajinske vlasti navode da je pogođen objekat vitalne infrastrukture.

 

Ukrajina zasuta raketama

08.35 Ukrajinska prestonica rano jutros zasuta je ponovo krstarećim raketama H-101 ispaljenim iz strateških bombardera, o tome više pročitajte OVDE 

 

 

Snažan požar na trafostanici na području "DnjeproGES-a u Zaporožju

 

 

 

 

 

Više od 10 eksplozija odjeknulo je u Кijevu, u gradu  nestalo vode i struje

08.18 Ukrajinske vlasti potvrđuju štetu na objektima energetske infrastrukture u Кijevu, Dnjepropetrovsku, Čerkasu i Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti. 

 

 

 

 

Raketa leti iznad Odese

08.12 Eksplozije u Кijevu, Dnjepropetrovsku, Vinici, Poltavi, Кirovogradskoj, Odeskoj i Zaporoškoj oblasti

 

 

 

 

 

UKR mediji:Masovni raketni napad ruskih snaga na gradove UKR

08.03 Ruske snage izvele su jutros raketne napade na više gradova u Ukrajine, prenose ukrajinski mediji pozivajući se na regionalne vlasti.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko rekao je da postoje informacije da je 40 ruskih projektila bilo u vazdušnom prostoru Ukrajine, prenosi Unian.

Kako se navodi, raketirani su Kijev, Nikolajevska oblast, Harkov, Zaporožje, kao i Vinicka i Čerkaška oblast.

Predstavnici regionalnih vlasti saopštili su da su u Harkovu, Zaporožju i Čerkaškoj oblasti na meti bili važni infrastrukturni objekti.

Sekretar Gradskog veća Zaporožja Anatolij Kurtev izjavio je da je posle napada došlo do nestanka struje, prenosi Interfaks Ukrajina, dok Unian navodi da je u gradu obustavljen rad metroa.

 

Rusija spremna da pokloni 500.000 tona siromašnim zemljama

07.43 Iz sedišta UN apeluju da se obnovi dogovor o transportu žita. Ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev kaže da je Rusija spremna da pokloni 500.000 tona žita siromašnim zemljama da bi se u njima izbegla glad. Rusija je i ranije bila spremna da pokloni sve zalihe veštačkog đubriva koje se sada nalaze u lukama zapadnoevropskih zemalja, o tome više možete pročitati OVDE

 

Rojters: U Kijevu se jutros čula serija eksplozija

07.47 Serija eksplozija čula se jutros u ukrajinskoj prestonici Kijevu, prema Rojtersovim svedocima u tom gradu, a regionalne vlasti u severnoj, istočnoj i centralnoj Ukrajini takođe su izvestile o raketnim napadima.

Svedoci navode kako se dim diže iznad Kijeva posle desetak eksplozija.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov rekao je da su grad pogodile dve rakete koje su gađale "kritični infrastrukturni objekat".

Rusija je poslednjih nedelja pojačala raketne udare na Ukrajinu nakon što je Kijev okrivila za eksploziju koja je oštetila most na Krimu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading