Tramp stiže na sastanak sa Putinom
Printscreen
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp danas je kiselog lica stigao u predsedničku palatu u Helsinkiju da se sastane sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Naime, njihov sastanak je trebalo da počne u 12.15 časova po srednjeevropskom vremenu, ali je Putinovo kašnjenje pomerilo satnicu. Umesto da sleti u 11.15, Putin je kasnio i više od pola sata, zbog čega je Tramp morao da ga čeka, što ga je izgleda iznerviralo.

Odmah sa Helsinki-Vanta, Putin je krenuo u predsedničku rezidenciju, a deset minuta kasnije stigao je i Tramp.

Međutim, njegova faca nimalo nije bila vesela.

Tramp stiže na sastanak sa Putinom

Printscreen

Tramp stiže na sastanak sa Putinom, Foto: Printscreen

Tramp je ranije rekao da će njegov sastanak sa Putinom dobro proći.

Inače, velika masa ljudi okupljena je u centru Helsinkija, na uglu glavne prestoničke ulice Manerhajminti i ulice Pohjoisesplanadi pored gradskog parka Esplanadi.

Narod se okupio kako bi video predsedničke kolone.

Svi su se još jutros nacrtali na trgu, pogotovo kada su finski mediji još oko 10 sati jutros objavili da je Putin stigao u Helsinki uoči samita sa predsednikom SAD Donaldom Trampom. Kasnije su demantovali tu informaciju istakavši da su u letelici koja je sletela verovatno samo članovi Putinove delegacije.

Putin stigao u Finsku

Printscreen

Putin kasni na susret, Foto: Printscreen

Na Tviteru je objavljen snimak aviona sa natpisom "Rusija" koji se prizemljio na aerodromu Helsinki-Vanta.

Tramp je sinoć stigao u Helsinki, a jutros se sastao sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi, gde će samit američkog i ruskog predsednika i biti održan.

Tokom radnog doručka sa Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi u Helsinkiju, američki predsednik Donald Tramp je naveo da će njegov sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom proći dobro

Komentari (1)

Цицка

17.07.2018 06:43

Из предострожности је каснио , прво делегација да слети па онда он , са њима увек на опрезу зато не треба да се љути Трамп нека се сети Ердогана шта су хтели да му направе и овде је могло да изгледа да је све "случајно".