Šolc u Kini
Foto: AP/Tanjug/Ap

Pokušaji nemačkog kancelara Olaga Šolca da posvađa Rusiju i Kinu i "nauči" kineskog lidera Si Đinpinga kako da sarađuje sa Rusijom izgledaju krajnje groteskno, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

"Zar ne shvata kolika je razlika između njega i predsednika Narodne Republike Kine? Gost iz Nemačke izgledao je kao školarac koji nije uradio domaći zadatak", ocenila je portparolka.

Nemački kancelar suštinski nije rekao ništa novo, sve iste dosadne fraze o ruskoj "agresiji", podršci Ukrajini "onoliko, koliko bude potrebno", pregovorima sa Rusijom "kada Kremlj izvede vojsku" i druge besmislene izjave, navela je Zaharova.

Foto: Printscreen

 

"Preostaje nam samo da se sažalimo ili da se nasmejemo besmislenim izjavama Šolca, onako kako se on, veseljak, smejao rečima ruskog predsednika Vladimira Putina o genocidu u Donbasu", dodala je Zaharova.

"Nije lako Šolcu, jer, nekada moćan politički autoritet Nemačke sada je praktično izgubljen, sankcije koje su trebale da unište rusku privredu sada uništavaju nemačku, obećani strateški poraz Rusije se ni ne nazire, Ukrajina još uvek nije pobedila", rekla je Zaharova.

Međutim, kako dodaje, uskoro će mu laknuti jer će se u jesen 2025. godine održati izbori u Nemačkoj, a prema njenim rečima, na njima Olaf Šolc nema nikakve šanse.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading