BEBA PROGLAŠENA MRTVOM Svi ostali u šoku, PROBUDILA se tokom sopstvene sahrane!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Devojčica je prevremeno rođena u petak oko podneva carskim rezom, nakon što je njena 21-godišnja majka imala komplikacije u sedmom mesecu trudnoće.

Trudnoće ovog tipa obično rezultiraju prevremeno rođenim bebama, a roditelji devojčice već su prethodno izgubili jednu bebu, prenosi paragvajski portal Ultima ora.

Beba je proglašena mrtvom i predata porodici, zajedno sa izvodom iz matične knjige umrlih.

Članovi porodice bili su na bdenju, a neposredno pre polaska na groblje jedan od ujaka primetio je da beba pomera glavu i obavestio prisutne.
Devojčica je počela da pokazuje vitalne znake 30 minuta pre sahrane i porodica ju je vratila u bolnicu, gde je primljena u inkubator, a zatim prebačena na intenzivnu negu.

Direktor regionalne bolnice Siudad del Este Federiko Šrodel nije isključio da se radi o katalepsiji, patološkom stanju koje se često u psihijatriji naziva i ''voštana fleksibilnost''.

"Zbog prevremenog rođenja to može da se desi, pacijent praktično ostane bez vitalnih znakova", dodao je specijalista i dodao na svakih pet miliona porođaja može biti jedan slučaj ove vrste.

Načelnik Sudske medicine Ministarstva za javno zdravlje u Paragvaju Pablo Lemir objasnio je da je moguće da je reč o katalepsiji, iako se još uvek ne zna tačno šta je fenomen koji generiše ovo stanje u kome telo ima sve znakove prividne smrti.

„Ne detektuju se otkucaji srca ili disanje, telo je nepomično i bez znakova života. To je uobičajeno u nekim slučajevima šizofrenije, Parkinsonove bolesti ili zloupotrebe supstanci“, istakao je on.

Kod beba se može javiti stanje koje se zove BRUE (neuobičajeno disanje kod novorođenčadi), koje može izazvati znakove slične prividnoj smrti.
Devojčica je počela da pokazuje vitalne znake 30 minuta pre sahrane i porodica ju je vratila u bolnicu, gde je primljena u inkubator, a zatim prebačena na intenzivnu negu.

S druge strane, rođaci ne isključuju božansku intervenciju i uveravaju da će se devojčica, još uvek uz neizvesnu prognozu, zvati Milagros de Hesus, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading