beba
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Albi Kolins je rođen sa oštećenjem sluha u oba uha, ali njegov život se promenio kada je dobio slušni aparat.

U uzrastu od tri meseca, doživeo je radost čujući glas svoje majke prvi put. Trenutak koji je topio srce je zabeležen kamerom, prikazujući Albijev emotivni odgovor. Njegovi roditelji, Ejmi i Metju, nestrpljivo su čekali ovaj prelomni trenutak, a video Albijevog odgovora na majčin glas dirnuo je mnoge nakon što je podeljen na TikToku.

@mattycollins94 Baby Albie just had his hearing aids fitted 🩵 takes after me with a slight impairment. But all smiles after hearing mummys voice loud and clear 🥹🩵🩵 #hearingaids #hearingloss #hearingimpaired #baby #boy #son #babyboy #hearing #uk #fyp #hearingaidsgang #smileyface #💙 #happyboy#love #mummy #smiles #🥹 @Amy Collins #joy #happy ♬ I Get to Love You - Acoustic - Mysha Didi
Komentari su se nizali, izražavajući sentimente poput "Najslađa stvar koju sam danas videla," "On je presladak," i "Kakav divan dečak."

Na svakih 1000 beba rode se 1 do 3 kod kojih se otkriva gluvoća ili neki od problema vezanih za oštećenje i gubitak sluha.

Ejmi je otkrila da su im medicinski stručnjaci savetovali da se pobrinu da Albi počne koristiti slušne aparate od rane dobi kako bi se sprečio uticaj na njegov govor i jezički razvoj.

Takođe je podelila da Albijev otac ima istu dijagnozu, koja je otkrivena tokom njegovih osnovnoškolskih godina, što ukazuje na potencijalnu genetsku povezanost njihovog stanja.

Slušne, govorne i jezičke sposobnosti koje ima beba sa normalnim sluhom Od 0 do 3 meseca su:

Uplaši se od glasnih zvukova

Umiri se kada čuje poznate glasove

Kada roditelji govore glavu okreće prema izvoru glasova

Od 3 do 6 meseci

Prati zvukove očima

Proizvodi zvukove: guče, ciči, kikoće se...

Voli da se igra zvečkama i igračkama koje proizvode zvukove

(Republika)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading