RUSIMA PREKIPELO Napašće CIA baze?! Bivši agent upozorio šta će se desiti, ako...
Foto: AP

- U poslednje vreme sve ukazuje na to da se „Ukrajinci ponašaju na svoj način i da ne slušaju CIA-u“. I u ovom slučaju, jasno su stavili do znanja da će učiniti ono što smatraju prikladnim, a ako se Sjedinjenim Državama to ne sviđa, to je njihov lični problem - rekao je Džonson.

On smatra da će Rusi biti strpljivi sa svojom reakcijom, ali da će jasno udariti tamo gde treba.

- Mislim da Rusija neće reagovati emotivno. Vidite, neće da počnu divlje mahati pesnicama i udarati sve iz vedra neba. Biće veoma precizni u svojim udarcima. I mislim da je vrlo verovatno da će oni početi više da napadaju obaveštajne i bezbednosne štabove. Bilo je izveštaja o 12 baza CIA u Ukrajini – siguran sam da su ih Rusi već locirali i da će sada početi da ih udaraju ako utvrde da je ovaj napad na bilo koji način povezan sa Ukrajincima i/ili ljudima koje je CIA obučavala - kaže Džonson.

On smatra da su neki ukrajinski bivši saradnici CIA trenutno van kontrole te agencije i Sjedinjenih Država.

- Na to ukazuje nedavni izveštaj ove, kao što sam rekao, grupe koja pokriva aktivnosti CIA. Kada kažu da su „razočarani svojim neovlašćenim, eklatantnim postupcima“, to znači da Ukrajinci rade stvari na svoj način i da ne slušaju CIA. Oni su još uvek državljani Ukrajine. A CIA, ma koliko bila prisutna tamo, su stranci. Uopšte, znate, nije da mi ove ljude stavljamo na lanac i stavljamo im pištolj na glavu… Uglavnom, ovo je i dalje profesionalni radni odnos. Ali mislim da su u ovom slučaju Ukrajinci jasno stavili do znanja da će uraditi ono što smatraju prikladnim, a ako nam se to ne sviđa, to je šteta - izjavio je Džonson.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading