policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Krvava drama odigrala se 18. jula u dvorištu porodične kuće u Zagrebu, gde su se otac i sin posvađali. Tada je otac zapretio da će ubiti sina.

ako se sin sakrio u pomoćnoj zgradi, otac je ispalio dva hica iz pištolja kroz vrata, znajući da je sin u blizini. Hici su ga pogodili u vilicu i naneli mu teške povrede.

Dobio je relativno blagu kaznu jer je priznao krivicu i pokajao se. Do sada, utvrdio je sud, nije osuđivan, a bio je učesnik Domovinskog rata. Od tada boluje od PTSP-a i u trenutku pucnjave bio je neuračunljiv. Iako redovno ide na lekarske preglede, stanje mu se ne popravlja i teško se nosi sa problemima. Osim toga, kada je pucao u sina, imao je koncentraciju alkohola u krvi od skoro dva promila.

Ovo je razlog blage presude

Upravo je alkoholizam, kako je potvrdio i stručni psihijatar, doprineo njegovoj reakciji na tenzije koje su se dugo nagomilavale. Inače, sin ovog 64-godišnjaka boluje od šizofrenije, nije zaposlen, ali ga izdržavaju roditelji.

- Ovo je bio eksces u životu okrivljenog, šta biste rekli, pod dejstvom alkohola je uzavreo i počinio ono što je počinio, rekao je sudija Vjeran Blažeković obrazlažući blagu kaznu. Njegovo veće je ukinulo istražni zatvor Željku O.

Ipak, sinu ne sme da priđe bliže od 300 metara. Ne možete ga kontaktirati ni mobilnim telefonom, ni društvenim mrežama, ni preko posrednika.

Revolver će mu biti oduzet jer se radi o oružju kojim je izvršeno krivično delo. Završiće u Muzeju policije.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading