Marija Zaharova
Foto: EPA/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Velika Britanija brzo pronalazi samo „novičok” (nervni otrov) i „ruku Moskve”, a princezu od Velsa Kejt Midlton već dva meseca ne mogu da „pronađu”, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući situaciju oko princeze za kojom se i dalje „traga”.

„Izgleda da je, kako je izvestila Kensingtonska palata, princeza od Velsa bila u bolnici. Tada im je sve propalo u jeku veštičjeg kola u britanskim tabloidima na koje smo navikli, što znači samo jedno – niko neće reći istinu. Na kraju krajeva, svi se dobro sećamo Dijanine priče”, napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je istakla, da pronađu „novičok” i „ruku Moskve” potrebno im je dva, tri dana, a sve što ne treba da nađu veoma dugo traže.

Ona je dodala da joj se najviše od svega dopala lažna fotografija Kejt i njene naslikane dece koju je Kensingtonska palata objavila na društvenim mrežama i poslala medijima povodom Dana majki, a potom su je, posle velikog skandala, povukli.

Zaharova je napomenula da, kako se navodi u medijima, „slika nije prošla test za usklađenost sa internim standardima”.

„U prevodu to znači da je falsifikat razotkriven u javnosti, a sledeći put će je kraljevska porodica kvalitetno falsifikovati”, dodaje portparolka MSP-a.

S tim u vezi, Zaharova je ironično savetovala London da zatraži pomoć od novinara izdanja „Belingcat”, Hrista Grozeva i šefa Uprave za borbu protiv korupcije Marija Pevčih (priznati u Ruskoj Federaciji kao strani agenti) u potrazi za nestalom princezom, prenosi RT Balkan.

„Šta nisu našli hiljadama kilometara od Britanije, ništa ih ne košta da nađu kraljevsku ličnost pred nosom. Mislim da će, sudeći po trenutnom tempu, uspeti do subote. Možda će Skripalj konačno biti otkriven negde tamo, pored Kejt”, zaključila je Zaharova.

(Politika)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading