Sneg u Grčkoj
Foto: Printscreen/Printscreen

Na atinskim brdima Parnita i Penteli pao je sneg, što je navelo vlasti da zatvore saobraćajnice koje vode ka okolnim planinama sve dok ne budu očišćene od snega i bezbedne za vožnju, navodi portal Katimerini.

Zimska oprema i lanci za sneg potrebni su na starom nacionalnom autoputu Elefsina oko Kaze u zapadnoj Atici, dok škole, kancelarije i preduzeća u oblastima koje je zahvatilo loše vreme rade onlajn, saopštila je služba civilne zaštite.

Sneg u Grčkoj

Printscreen

 

 

Olujni vetrovi na Egejskom moru jutros su sprečili trajekte da isplove iz atinskih luka Pirej, Lavrio i Rafina.

Kako prenosi evima.gr, na pojedinim pokrajinskim putevima saobraćaj se vozila odvija uz upotrebu lanaca na mestima gde su obilne snežne padavine.

Sa sličnim problemima koje je doneo hladan zimski front nazvan Avgi suočili su se delovi Evije i Viotije, a posebno jake snežne padavine su u Steni i Leontari.

Guverner Atike rekao je za grčke medije da će ceo region, u koji spada i Atina, biti pod snegom u utorak.

Ova činjenica je dovela do toga da škole budu zatvorene u utorak, možda i u sredu, a odluka će biti doneta nakon konsultacije za 66 gradonačelnika Atine i biće saopšteno u nedelju tokom dana.

Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe, niske temperature i sneg očekuju se danas i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, u istočnim delovima centralne Grčke, Eviji i severnom i istočnom Peloponezu, kao i na višim nadmorskim visinama na Kritu i na egejskim ostrvima, dok je za ostale delove zemlje najavljena kiša.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading