Policía Ecuador
Foto: Alo/Policía Ecuador

Jake policijske snage su ih opkolile i uhapsile, a potom oborile na pod studija.

Ukupno je bilo 13 otmičara.

Kako prenose tamošnji mediji, upozorenje o nasilnom upadu saopšteno je tokom popodnevnih časova, dok je deo otimanja voditelja i kamermana snimljeno usred direktnog prenosa javnog medija.

 

 

U glavnom studiju, gde je emitovana informativna emisija, čula se serija eksplozija, dok je u 14.39 časova prekinut lokalni signal, ali ne i međunarodni prenos.

Kako se vidi na snimku koji je snimio tamošnji gledalac programa uživo, policija je u 14.45 časova već bila na licu mesta, što je zabeleženo u prenosu uživo.

 

 

Policajci su upali u zgradu nacionalne televizije i pomogli medijskim radnicima, a naoružane napadače izveli napolje sa rukama iznad glave.

Policija je pre toga saopštila da su njene specijalizovane jedinice raspoređene na licu mesta da reaguju na ovu vanrednu situaciju. Specijalne jedinice policije ušle su na lice mesta, prilikom čega je došlo do obračuna sa napadačima.

"Ne pucajte, molim vas!"

Podsećamo, napadači su upali u studiju maskirani i naoružani, sa pretnjom dinamita koji su navodno ostavili na recepciji medija.

- Hoće sve da nas pobiju, pomozite nam - novinari su vikali i tražili pomoć, dok su napadači mahali pištoljima. Takođe, apel za pomoć se delio i putem "whatsapp" grupa.

Maskirani napadači su naterali osoblje studija da legnu na pod studija, dok su se u pozadini čuli pucnji i vika.

U jednog novinara, Hose Luisa Kalderona je čak bilo upereno i vatreno oružje, dok su subjekti pokazivali eksploziv kamerama, koje su nastavile da snimaju.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading