maša otmica
Foto: Printscreen/Printscreen

Otmica male Maše P., u to vreme dvogodišnjakinje,desila se 2015. godine, a obeležena je i filmskom poterom za otmičarima, inače francuskim državljanima. Oni su u naselju Braće Jerković u Beogradu devojčicu oteli iz majčinih ruku. Ovakav scenario bio je donekle olakšan jer je majka istog trenutka prijavila slučaj, znalo se da je dete oteto, nije se sumnjalo na bilo koju drugu situaciju, tako da su sve raspoložive snage krenule odmah u akciju. 

Podsetimo, devojčica i majka su bile u šetnji, kada se iznenada pored njih, na samo par stotina metara od zgrade u kojoj su živeli, zaustavio automobil rumunskih registarskih oznaka. Iz njega je izleteo francuski državljanin Sebastijan Branšu, oborio majku na zemlju i počeo da je udara.

- Oteo joj je ćerku, seo u automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu. Sa njim u kolima bila je njegova supruga Sandrin Aleksija Gorin Branši i njena ćerka Kristel Emelin Eje. Na svu sreću, oni su zaustavljeni na naplatnoj rampi u Šimanovcima i tada je ih je policija sve uhapsila - ispričao je izvor.

Posle hapšenja Sandrin se branila rečima da nije znala šta njen muž planira i da je ona krenula na putovanje kod njegove rodbine u Rumuniji.

maša otmica

Printscreen

 

- Sebastijan je za sve kriv. On je sve smislio. Uzeo je čak i pasoš moje unuke i njenu garderobu. Nije nam rekao šta namerava. Krenuli smo na put u Rumuniju, kod njegove rodbine. Tako je on meni i ćerki saopštio. Tek uz put nam je otkrio prave namere, kako planira da kidnapuje devojčicu koja liči na moju unuku - rekla je ona.

Kasnijom istragom utvrđeno je da su kidnaperi nasumično odabrali devojčicu, jer je ličila na njihovu unuku, a dete im je bilo "potrebno" kako bi rešili spor zbog razvoda njihove ćerke.

- Na kasnijim saslušanjima oni su priznali su da su tipovali malu Mašu i da su to učinili kako bi pomoću njenog DNK Kristin u Francuskoj dobila starateljstvo nad svojim detetom - objasnio je tada izvor.

U toku procesa, Francuzi su iznosili šokantne tvrdnje među kojima je bila i ta da bi posle procesa u njihovoj zemlji dete bezbedno vratili u Srbiju ili da su sa majkom nagodili da im da dete za 850 evra.

maša otmica

Printscreen

 

Ovakve tvrdnje ispostavile su se kao nebulozne i lažne, a suđenje kidnaperskoj trojci počelo je u decembru 2015. dok je njih troje pravosnažno osuđeno na 26 godina zatvora u oktobru 2016, a kasnije su svi izručeni Francuskoj.

Otac otete devojčice za medije je posle pronalaska ćerke pričao o agoniji kroz koju su prošli. 

- "Damire, oteli su mi Mašu iz ruku", rekla mi je supruga preko telefona. Izleteo sam sa sastanka na kome sam bio u tom trenutku. Puta do kuće se ne sećam, samo mi je Maša bila pred očima. Molio sam se samo da je živa. Zašto nama ovo da se desi, mi smo sasvim obična porodica...

maša otmica

Printscreen

 

- Šta će nekome moja Maša? Kako je, da li je uplašena, da li plače, gde je vode? Znao sam da moraju brzo da je pronađu. Minuti su trajali kao večnost - rekao je tada otac. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading