evropa sad
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

On je istakao da je DPS dobio instrukcije iz Vašingtona da se „pročisti“ kako bi u budućnosti bili prihvatljiv partner pobedničkim proevropskim politčkim subjektima koji su učestvovali u pobedi od 11. juna.

Podsetio je da se stari antisrpski lobisti iz Vašingtona Danijel Server sa „Džons Hopkinsa“ i Janoš Bugajski iz Centra za međunarodna pitanja zalažu za veliku koaliciju pobedničkih proevropskih stranaka i DPS-a.

– To je jedna kombinacija, odnosno savet koji je došao sa druge strane Atlantika DPS-u da se pretvaraju da postoje izvesne „zdrave snage“ neukaljane korupcionaškim aferama koje će biti tihi partner vladi. Drugim rečima, bez učešća u njoj, oni će podržavati njene programe što bi trebalo da bude prvi korak ka toj velikoj koaliciji za koju se već sada zalažu Danijel Server i Janoš Bugajski – istakao je Trifković.

Prema njegovom mišljenju, nova vlada neće biti u stanju da se obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

– Sigurno je da nova vlada sa DPS-ovskim satrapima i satelita neće biti ni približno spremna da krene putem lustracije i čišćenja nagomilanih problema tokom korumpirane vlasti jednog čoveka, nego što bi bio slučaj da su našli dogovor srpskim strankama – kazao je Trifković.

Trifković je konstatovao da je mandatar podlegao pritisku sa strane.

– Nemci ne moraju milijardu da nude iz Dojče banke, zato što je Spajić već legao na rudu i praktično to je svršena stvar. Jedino što treba naglasiti je da je ovog puta nemački ambasador imao primarnu ulogu u vršenju pritiska do te mere da je Spajić pomenuo da je vikao na njega. Iole samopoštujuća zemlja ne bi dopustila da ambasador neke strane zemlje viče na dezigniranog premijera zbog toga što oklijeva da obrazuje vladu po njegovom ukusu – naveo je Trifković.

Dodao je da će Crna Gora nesumnjivo i dalje voditi pronatovsku politiku i naglasio da je predstojeći popis stanovništva najznačajnije pitanje za srpski narod u Crnoj Gori.

– Crna Gora će i dalje voditi pronatovsku priču, ali sa manje tog ludačkog akcenta na dukljansko -montenegrinski kvaziidentiet koji je konstruisao Milo Đukanović . Veoma je značajno kako će ispasti popis stanovništva. Srba će biti najmanje 35 odsto ukoliko ne bude neregularnosti, dok će se prosta većina izjasniti da govori srpskim a ne nekakvim crnogorskim jezikom – poručio je Trifković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading