avion
Foto: Shutterstock/shutterstock

"Za praćenje ruskih aktivnosti u Crnom moru koristićemo naše obaveštajne podatke, osmatranje i izviđanje. U okviru pomenutih izviđačkih operacija, avioni Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva izvode letove iznad tog područja radi odvraćanja Rusije", navodi se u saopštenju Sunaka i njegovog kabineta.

Britanska strana takođe iznosi pretpostavke da bi Rusija navodno mogla da izvede napade na brodove sa žitom. Prehrambeni sporazum je prestao da važi 18. jula, a Rusija je obavestila Tursku, Ukrajinu i Ujedinjene nacije da se protivi njegovom produžavanju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije rekao da uslovi sporazuma koji se tiču Rusije nisu ispunjeni, bez obzira na napore UN, jer zapadne zemlje nisu planirale da ispune svoja obećanja. Ministarstvo odbrane Rusije upozorilo je ranije da se, nakon obustavljanja prehrambenog sporazuma i ukidanja morskog humanitarnog koridora, svi brodovi koji plove Crnim morem u ukrajinske luke od ponoći 20. jula smatraju potencijalnim prevoznicima vojnog tereta i umešanim u ukrajinski sukob na strani kijevskog režima.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading