jaja
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Roditelji upozoreni nakon što su mališani razbili jaja po glavi u TikTok trendu
Video snimci sa #eggprank na TikTok-u su pregledani više od 670 miliona puta, uprkos tome što neki ostavljaju malu decu da plaču ili izgledaju uznemireno.

Video snimci, od kojih mnogi koriste hashtag #eggprank, obično prikazuju roditelja sa malim detetom u kuhinji.

Roditelj uzima sirovo jaje i kaže detetu da će ga razbiti, ali umesto da to urade u tiganju ili činiji, oni ga razbiju na detetovu glavu pre nego što sipaju jaje u činiju ili tiganj.

Fenomen je postao viralan, uprkos tome što je uzrokovao da neka deca plaču ili da su izgledala uznemireno i zapanjeno. U nekim slučajevima, dete baci jaje na roditelja.

Do utorka, video snimci koji koriste hešteg imali su više od 670 miliona pregleda, prema NBC-u, a neki od njih su imali i po šest miliona pregleda.

Međutim, medicinski stručnjaci su upozorili da bi šala mogla imati neželjene efekte, uključujući modrice na glavi ili širenje klica.

Dr Meghan Martin, pedijatrijski konsultant za hitnu medicinsku pomoć u bolnici Johns Hopkins All Children's Hospital na Floridi, koja i sama ima 1,3 miliona pratilaca na TikTok-u , rekla je: "Uopšte nisam bila veliki obožavatelj ovoga. Ovo nije nešto što deci koristi u bilo kom način, i iskreno ne smatram da je to zabavno. Bukvalno im udaramo salmonelu po čelima."

"Teže je naterati dete da pije tečnost kada ima stomačni virus ili trovanje hranom, pa je veća verovatnoća da će završiti u bolnici zbog IV tečnosti.
Amanda Meters, pedijatrijska radna terapeutkinja, koja je isprobala šalu na sebi, rekla je da je „teško razbiti to jaje na mojoj glavi i mojoj potpuno razvijenoj lobanji.

„I skoro sam osetila šok, kao i suze iz očiju"

Ali Rebeka Burger-Kaplan, klinička direktorka službi za decu, adolescente i porodice u bolnici Mount Sinai u Njujorku, rekla je da jednokratno iskustvo kao što je šala sa jajima verovatno neće imati dugoročne posledice.

TikTok je kontaktiran za komentar, prenosi Skaj njuz.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading