AMERIKANCI POBESNELI ZBOG MOGUĆE ZABRANE Dali otkaze na poslu da bi bili TIKTOKERI, od čega će živeti ako ukinu mrežu?! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nakon što je objavljeno da su Sjedinjene Američke Države pred zabranom TikToka usledile su brojne reakcije mladih Amerikanaca na toj društvenoj mreži. Mnogi kažu kako ih je strah da će im se prihodi jako smanjiti ako zaista dođe do zabrane društvene mreže.

"Možda ćemo se već sutra morati oprostiti od TikToka. Stvarno?" čudila se jedna tiktokerka, dok se druga snimila kako zove lokalnog kongresmena i žali se da je predloženi zakon "nepravedan".

 

"Verujem da se ovaj zakon ne bi trebao da se usvoji. Mnogi su ljudi dali otkaz na poslu kako bi postali kreatori sadržaja sa punim radnim vremenom. Stvarno se nadam da se to neće dogoditi", istaknula je.

 

"Mrzim svet zbog zabrane"

"Kad budem star i jadan, svojim ću unucima govoriti zašto mrzim svet. Ovo će biti razlog zašto mrzim federalnu vladu. Međutim, još ništa nije gotovo s obzirom na to da će proces izglašavanja predloga zakona trajati zauvek", nadovezao se drugi korisnik društvene mreže.

 

Jedan tiktoker se šalio sa mogućom zabranom TikToka u SAD-u pa objavio video pod naslovom "Ovo bi mogla biti moja poslednja objava" i dodao emotikon slomljenog srca. Pozvao je ostale tiktokere da se razvijaju na drugoj platformi i obogate svoj sadržaj.

 

"Nazovite svoje lokalne predstavnike i recite im koliko će vlasnika malih kompanija, kreatora, umetnika i zajednica biti pogođeno", dodala je jedna korisnica društvene mreže.

Tik-Tok je najpopularnija društvena mreža

Podsećamo, Sjedinjene Američke Države pred zabranom su najpopularnije društvene mreže među mladima. Zastupnici Predstavničkog doma usvojili su zakon koji bi mogao zabraniti Tik-Tok. Senat treba potvrditi zakon kako bi on stupio na snagu pa još nije jasna sudbina TikToka u Americi.

 

@bee.better.company THEY BANNED TIK TOK GO SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL BECAUSE IM JUMPING SHIP AND GONNA START POSTING THERE!! #tiktokban ♬ original sound - Bee better

Zakonom bi se TikTok zabranio u američkim trgovinama aplikacija osim ako se platforma društvenih medija, koju koristi otprilike 170 miliona Amerikanaca, ne odvoji od svoje kineske matične kompanije BitDance. Dakle - korišćenje Tik-Toka u Americi ovim bi zakonom bilo zabranjeno.

 

 

TikTok je 2022. godine postao najpopularnija društvena mreža na svetu, posebno među mlađim generacijama. Tada je pretekao Instagram, do tada najpopularniju društvenu mrežu, po broju preuzimanja.

 

(Index)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading