Kristijan Pejev ubijen u Bugarskoj
Foto: Printscreen/Printscreen

Barmen Vesko Valčinov (32) priznao je istražiteljima da je ubio svog prijatelja Kristijana Pejeva, tako što ga je udario tegom u glavu i zabo mu nož u leđa, ali negira da mu je raskomadao telo.

To je rečeno u Sofijskom gradskom sudu, koji je optužene za zločin Valčinova i Konstantina Subotinova zadržao u pritvoru. Valčinov je tražio da bude pušten uz blažu meru da se brine o bolesnoj majci.

- Bio sam u lošem stanju. Udario sam ga, pa podigao ruke, nisam znao šta da radim - rekao je Valčinov sudu.

Njegova verzija je da su on i Pejev bili partneri i da je sukob počeo malim sporom.

- Nisam se krio. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Kajem se zbog onoga što sam uradio i priznajem krivicu - rekao je Valčinov.

Objašnjava da se nakon zločina prijavio u hotel da razmisli šta da radi.

- Očigledno je nameravao da prikrije tragove – rekli su tužioci.

Prema rečima advokatice Albene Asenove, koja brani optužene, telo Kristijana Pejeva isekao je Konstantin Subotinov. On se pojavio pred Okružnim sudom u Sofiji zbog skrivanja posmrtnih ostataka i rekao da je telo već bilo isečeno kada je došao, prenosi Blic.

Odveo policiju do ostataka tela Pejeva

Subotinov (24) je sve priznao forenzičarima i lično ih doveo do jezivih nalaza u šumi iznad okruga Bojana.

Subotinov radi na dva mesta - šanker je u poznatoj diskoteci gde je upoznao kolegu šankera Valčinova, a isporučuje i hranu kupcima jedne velike kompanije.

Valčinov je 8. avgusta ubio svog prijatelja Pejeva, kome je dugovao novac, u svom domu u Sofiji. Telo Pejeva je zatim raskomadano, a neki mekši delovi tela bačeni u WC šolju. Međutim, ostale delove tela i glavu je morao da sakrije negde drugde.

Prema rečima tužioca Ive Bojeva na sudu, Valčinov je ubio i isekao telo Pejeva, a onda iskoristio „pomoć od prijatelja“.

Delove tela u dva automobila odvezli u šumu

Telo Kristijana Pejeva su u dva automobila prevezli Valčinov, optužen za ubistvo, i njegov prijatelj Subotinov, koji mu je pomogao da sakrije ostatke.

Kada je stigao u stan Valčinova, Konstantin Subotin je primetio tragove krvi. Otvorio je vrata kupatila i ugledao užasan prizor. Zatim je izašao na terasu i pušio cigaretu za cigaretom 40 minuta.

- Iako šokiran, pomogao je Valčinovu. Kupili su lopatu, sredstva za čišćenje, džakove. Zatim su se vratili i razvrstali delove tela u različite vreće. Njih dvojica su nosili torbe, od kojih su deo utovarili u Subotinov automobil, a drugi deo u taksi - rekao je tužilac Bojev.

Dva automobila su se odvezla prema šumi iznad Bojanskog okruga. Taksi se vratio, a dva muškarca su ostala u šumi . Subotinov je počeo da kopa rupe lopatom. Stavili su delove tela u njih i maskirali mesto. Vreće sa sredstvima za čišćenje su stavili u druge rupe i zatrpali ih kamenjem. Kristijanove stvari su bacili u kante za smeće i odvezli se nazad Konstantinovim mercedesom.

- Zločin je rasvetljen uz pomoć Subotinova. On ne daje objašnjenje zašto je pomogao, ali detaljno opisuje njihovo delovanje i kretanje sa Valčinovim - rekao je tužilac Bojev.

Prema tužilaštvu, Subotinov bi trebalo da bude u pritvoru jer nije na samom početku ubedio Valčinova da se preda, već mu je pomogao da sakrije telo, iako je kasnije sve ispričao dvojici operativaca policije koji su ga pronašli i saslušali.

Prema njihovom svedočenju, blažu meru pritvora tražio je advokat Kristijan Mirčev, koji brani Subotinova. On je istakao da je njegov klijent sarađivao sa policijom i sve ispričao, za razliku od Valčinova, koji je davao varljive odgovore.

Ubio ga zbog 1.000 evra?

Valčinov i Pejev, koji ima i američko državljanstvo, pokrenuli su zajednički biznis sa kriptovalutama, a Pejev mu je pozajmio 2.000 leva, odnosno 1.000 evra, koje je Valčinov trebalo da mu vrati.

41-godišnji Pejev, koji je vodio studio za masažu u centru Sofije, nestao je 8. avgusta. Njegov rođak ga je dva dana kasnije proglasio nestalim. Tada su prestonički kriminolozi započeli istragu o otmicama, kao što je praksa u slučajevima nestanaka. Primetili su da su oba Pejeva telefona bila isključena od 8. avgusta, a jedan je pronađen bačen.

Tako su saznali da je muškarac najverovatnije žrtva zločina. Na kamerama su pratili njegovo kretanje i videli da je 8. avgusta sa Valčinovim ušao u zgradu gde živi mlađi muškarac.

Međutim, kamere su pokazale da je nakon toga izašao samo Valčinov, a od Pejeva nije bilo ni traga. Primetili su i da Valčinov više puta ulazi i izlazi, ponekad i sa prijateljem - Konstantinom Subotinovim.

Zbog toga su obojicu priveli i saslušali. 32-godišnji Valčinov je pro sve negirao, ali je Subotinov detaljno opisao šta se dogodilo. On je objasnio da nije znao za Veskovu nameru da ubije Pejeva.

Valčinov mu je rekao da želi da radi zajednički posao sa Pejevim. Planirali su da rudare i trguje kriptovalutama. Kada je posao počeo, Valčinov je morao da plati svom partneru - morao je da mu vrati 2.000 leva, rekli su istražitelji.

Ovaj zločin je podsetio na nedavno ubistvo jednog kriptomilionera u Argentini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading