putin
Foto: EPA/EPA-EFE/ALEXANDR KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ruski Komersant je izvestio o sastanku koji je održao ruski predsednik pet dana posle propale Vagnerove pobune krajem juna, kojem su prisustvovali Prigožin i nekoliko desetina starijih boraca "Vagnera", a prenosi CNN.

Prema pisanju Komersant-a, Putin je na sastanku, predložio Vagnerovim plaćenicima da nastave da se bore pod komandom čoveka koji nosi pozivni znak ‘Sedoi’, što znači ‘seda kosa’. 

Sedoi je pozivni znak Andreja Troševa, penzionisanog ruskog pukovnika, jednog od osnivača i člana Vagner grupe, piše u dokumentima o sankcijama koje su objavile Evropska unija i Francuska prema ovoj grupi.

U ovom dokumentu detaljno opisuju poziciju Troševa kao šefa štaba operacija Vagner grupe u Siriji, koja je podržavala sirijski režim.

Među njegovim saradnicima je još jedan od osnivača ove grupe Dimitrij Utkin, koji je takođe bivši oficir ruske vojne obaveštajne službe GRU.

Trošev je povezan i sa komandantima Vagnerovih grupa Aleksandrom Sergejevičem Kuznjecovim i Andrejem Bogatovom.

„Seda kosa“ je takođe bivši radnik specijalnog odreda za brzo reagovanje Severozapadnog federalnog okruga ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi ruska novinska agencija Fontanka.

Veteran ratova u Čečeniji i Avganistanu

Za službu u Avganistanu Trošev je odlikovan sa dva ordena Crvene zvezde, odlikovanjem Sovjetskog Saveza za izuzetne zasluge.

Za zasluge u operaciji u Čečeniji dobio je dva ordena za hrabrost i odlikovan je medaljom Ordena zasluga za otadžbinu 2. stepena, prenose ruski mediji.

Trošev je bio među onima koji su pozvani na prijem u Kremlj u decembru 2016. 

Podsećamo, Ukrajina je uvela sankcije Troševu 26. februara ove godine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading