Grčka
Foto: Alo/EPA

Prema oraiokastro24.gr, 16-godišnjakinja koja je bila na odmoru na Kasandri na Halkidikiju izašla je da jede u lokalnom restoranu.

Tamo je, kako prenosi oraiokastro24.gr, navodno pitala da li neka hrana sadrži supstancu koja je za nju zabranjena, jer je alergična.

Radnici restorana su navodno odgovorili negativno, a 16-godišnjakinja je konzumirala hranu, što je dovelo do alergijskog šoka.

Ljudi koji su se zatekli na licu mesta su navodno pozvali Hitna pomoć, koja je stigla posle 45 minuta, a tada je već bilo prekasno.

Za uzroke njene smrti biće obavljena obdukcija, dok će sahrana devojke biti obavljena u petak, 14. jula, u Oreokastru, prenosi Protothema.gr.

Očitavom slučaju se oglasila i njena majka. Prema njenim rečima, tinejdžerka je bila sa prijateljima na odmoru.

U utorak uveče grupica je otišla da se zabavi, a onda su u ranim jutarnjim satima u sredu otišli da jedu u jedan restoran brze hrane.

„Moja ćerka je pojela hot dog, ali je alergična na mlečne proizvode i uvek je bila pažljiva kada jede napolju. Ne znam šta se tačno desilo“, rekla je majka.

Tinejdžerka se srušila čim je pojela hranu koju je poručila. Jedan od njenih prijatelja je otrčao do sobe u kojoj su odseli kako bi joj doneo lek, ali tinejdžerki nije bilo spasa.

„U Domu zdravlja su dva puta pokušavali da je vrate, ali nisu uspeli“, istakla je majka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading