Grčka
Foto: Alo/Printscreen

Srpski turisti su se žalili da su zbog saobraćajnog prekršaja ostali bez tablica i saobraćajne dozvole i da sada ne znaju kako da se vrate u Srbiju iz Grčke budući da im ističe aranžman za letovanje.

Njihov apel za pomoć objavljen je na Fejsbuk stranici "Live from Greece".

Ona je napisala u poruci: "Bilo je ovakvih slučajeva već. Kazne za saobraćajne prekršaje su visoke, a čini mi se da su na Kasandri baš neumoljivi oko oduzimanja vozačke dozvole. Iskreno, ne razumem kako imaju prava da strancima oduzmu vozačku i da li je to skroz po zakonu, jer mi je neverovatno da je tako nešto moguće", napisala je.

Kako dodaje, ovo ispod je poruka od naših turista:

"Pozdrav, molimo za info. Danas smo u Kalitei prosli kroz crveno svetlo i dobili smo kaznu 700 eura da platimo. Kad smo otisli u stanicu da se javimo skinuli su nam i tablice sa auta. Nakon što smo platili kaznu i uputili molbu za vraćanje tablica sa dokazima u uplati kao i potvrdom bookinga da nam je danas poslednji dan aranžmana rekli su nam da dođemo sutra u 10 sati, a između redova da slobodno krenemo za Srbiju, jer će nam zahtev biti odbijen.

Grčka

Printscreen

 

 

Navodno uz taj roze papir napisan alfabetom možemo da se vratimo istim autom a takođe oduzeta nam je saobraćajna i vozačka dozvala. Imate li nekog iskustva sa tim? Da li stvarno možemo da putujemo bez papira i tablica??? Stvarno smo se izmaltretirali treba nam pomoć, sa decom smo. Ako imate neku info pišite", objavljeno u poruci. 

Objava je za kratko vreme prikupila brojne komentare, a mnogi su se čudili kako je uopšte moguće da su naši ljudi napravili tako ozbiljan prekršaj u inostranstvu. 

"Meni je hit uopšte proći kroz crveno, ugroziti saobraćaj i ostale učesnike u zemlji EU i onda očekivati nesto slično kao u nasoj zemlji... Izvinite ali vi ste onda potencijalna opasnost u saobraćaju", piše jedna žena. Drugi su pak bili blagonakloniji i savetovali su da porodica unajmi advokata. 

"Verovatno kroz Grčku i mozete da vozite sa tim roze papirom. Problem je šta kroz Makedoniju i kroz Srbiju. Advokat znači po meni jedina solucija. Neka je sa srećom. Moram i ovo da napišem. Ljudi, nemojte osuđivati. Vrućina je prevelika. Troje dece verovatno pište vrište pozadi. Možda je auto ispred prošao čovek nije ni pogledao. Tako se meni desilo u Beogradu. Važno je da niko nije stradao," piše u komentaru. 

Inače, ovakve situacije dešavale su se i prošle godine, takođe u Grčkoj kada se jedan Beograđanin žalio na sličnu situaciju. Mondo je početkom juna objavio detaljan vodič o Grčkim saobraćajnim propisima, gde se i spominje da je kazna za prolazak na crveno svetlo 700 evra. Kazne i za ostale prekršaje su takođe paprene, a grčka policija ima pravo da vam oduzme tablice, iako ste strani državljanin. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading