Unutrašnjost podmornice
Foto: Printscreen/Printscreen

U videu se, između ostalog, može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 vijaka izvana i zaron. "Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao biti u toj podmornici", govori u videu jutjuber koji je na brodu OceanGatea proveo devet dana. Pokazao je i proces merenja pre ulaska u podmornicu.

Ulazak u podmornicu možete videti od dvadesetog minuta.

"Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kameru da to mogu da snimim", objasnio je. U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor OceanGatea koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Stokton pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom. Takođe, u ovom snimku može se čuti kako Raš govori da otkazuje zaron jer "nešto nije u redu s mozgom podmornice", odnosno s kontrolnim sistemom.

"Ovo je podsetnik da je život veoma dragocen i da može nestati u sekundi. Da je bilo lepo vreme, da me Stokton pitao da li želim mesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam biti dole s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na celom iskustvu", rekao je jutjuber na kraju videa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading