RUSI RASPOREDILI NEPOBEDIVO ORUŽJE Noćna mora za NATO u Kalinjingradskoj oblasti
Tanjug/Ap

Ovo je u izjavi za ruske medije rekao, vojni ekspert i pukovnik u penziji, Anatolij Matvijčuk.

Američki strateški nuklearni bombarder B-52H, simulirao je raketni napad na Baltičku flotu i Kalinjingrad. Američka letelica sa pozivnim znakom NOBLE41 ušla je na borbeni kurs, i približila se delu Ruske Federacije na udaljenosti od 200 km.

Rat u Ukrajini, najnovije vesti - Alo.rs

„S-400 su raspoređeni u Kalinjingradu. Za NATO je ovo nešto najgore što se moglo zamisliti. Čim zapadni avioni počnu da lutaju nad Baltikom, naši kompleksi se uključuju i kažu: „Zdravo“, rekao je pukovnik u penziji.

Osim toga, u Kalinjingradu se nalazi i naša površinska flota koja je opremljena jakim PVO sistemom, dodao je stručnjak. Brodovi su naoružani različitim sistemima- neki rade na udaljenosti od nekoliko kilometara, drugi – nekoliko stotina kilometara. Govorimo o takvim sistemima kao što su S-300, Osa, Oka i tako dalje.

„Kalinjingrad je enklava koja ima autonomnu bazu. Ovo se odnosi na hranu, infrastrukturu, kao i odbranu. Kalinjingradska oblast je posebna vojna oblast Ruske Federacije, gde se nalaze jedinice marinaca, motorizovane i tenkovske jedinice. Postoje sistemi protivvazdušne odbrane. Postoji sve da obezbedi odbranu, ako neko pokuša da napadne region Ruske Federacije“, rekao je Matvijčuk.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading