"BERLINU JE POTPUNO JASNO DA SU SAVEZNICI IZVRŠILI SABOTAŽU SEVERNOG TOKA" Nemački poslanik potvrdio da istraga nije transparentna
EPA

 - Istraga nije transparentna, niti se sprovodi uz odgovarajući trud. Razlozi su očigledni - prvo je za ovo naglas optuživana Rusija, a onda se sve smirilo. Sada je predstavnicima nemačke vlade jasno da bi samo saveznici mogli da izvrše ovaj teroristički akt - rekao je Kotre za TASS.

Prema njegovim rečima, vlada Nemačke ne čini ništa po tom pitanju što Norveška, Švedska i Danska ne dele sa njom nikakve informacije.

Prema Kotreu, mediji su u ovoj situaciji postali "glas savezne vlade".

 - Najveći teroristički akt protiv infrastrukture Nemačke trebalo je da privuče pažnju ogromnog broja novinara. Trebalo je da se bave istraživačkim novinarstvom u celini, ali se od toga ništa nije dogodilo - naglasio je nemački političar.

Juče je šef spoljnopolitičkog odbora Alternative za Nemačku (AfD) i poslanik u Bundestagu Peter Bistron izjavio da Berlin mora da prizna da Amerika nije njegov saveznik ukoliko je izvršila sabotažu Severnog toka kao što navodi američki novinar Simor Herš.

 - SAD pružaju "zaštitu", ali sve na štetu nemačkih interesa. Sebično je zanemariti naše interese, zbog toga Nemačka mora da odgovori i da preispita svoju spoljnu politiku prema Sjedinjenim Državama - poručio je Bistron.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading