NEMAČKOJ ZA ODBRANU TREBA MNOGO VIŠE Pistorijus: "Realnost je takva kakva jeste"
Foto: EPA/EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Pistorijus je, uoči početka Minhenske bezbednosne konferencije, rekao da će preduzeti sve što je u njegovoj moći da premaši ciljana izdvajanja od dva odsto BDP-a za potrebe odbrane, prenosi DPA.

"To će naravno još morati da se dogovori u koaliciji. Ali svakom treba da bude jasno: Sa samo jedva dva odsto neće biti moguće ispuniti zadatke koji nam predstoje", rekao je ministar.

Kao primer naveo je odbranu atlantskih saveznika i Nemačke, kao i angažman vojske u inostranstvu. "Sve to će koštati, a u jednom smo saglasni – svi mi bi radije trošili novac na druge stvari. Ali realnost je takva kakva jeste", rekao je Pistorijus.

On je najavio da će u Minhenu prvo sa predstavnicima nemačke namenske industrije i predstavnicima Poljske razgovarati o municiji i rezervnim delovima za tenk Leopard 2A4, koje će Varšava poslati Ukrajini.

"Bezbednosna konferencija je uvek bila mesto sporazumevanja i dijaloga. Novo je da se to sada sve događa dok se na evropskom tlu odvija agresija Rusije protiv Ukrajine," rekao je Pistorijus.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading