UKRAJINCI PLANIRALI LIKVIDACIJU ILONA MASKA!? Američki milijarder našao se na ozloglašenoj listi za odstrel
Foto: Twitter/printscreen

Prema nekim izveštajima, on se na spisku pojavio nakratko i brzo je sa njega izbrisan, dok ukrajinski aktivisti tvrde da je reč o „ruskoj provokaciji”, preneo je Sputnjik.

Spekuliše se da je razlog Maskova najava da će za Ukrajinu ukinuti besplatno korišćenje usluga Starlink sistema, preko kojeg ratom zahvaćena zemlja ima pristup internetu.

On je danas, međutim, najavio da će njegova kompanija Spejs iks i dalje finansirati internet u Ukrajini.  

Da se Maskovo ime našlo na ovoj listi ukazala je nezavisna novinarka Eva Bartlet, koja je to objavila na Tviteru, a inače se i sama ranije našla na istoj ozloglašenoj listi.

Osnivač kompanija Tesla i Pejpal pitao je Bartletovu da li je lista stvarna.

 

 

Iznenađeni da on nikada nije čuo za Mirotvorec, mnogi Maskovi pratioci navodili su mu primere javnih ličnosti koji se nalaze na ukrajinskoj listi za likvidaciju, među kojima ima i onih koje su već označene kao „likvidirane”

Mirotvorec je navodno nezavisna baza podataka pojedinaca koje moderatori proglašavaju pretnjom za nacionalnu bezbednost Ukrajine. Sajt poriče da se radi o listi za odstrel, već o bazi podataka koja bi trebalo da pomogne snagama bezbednosti kao izvor informacija o teroristima, separatistima i ratnim zločincima. Sajt navodno ima veze sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Ukrajine, prenosi Sputnjik.

U žižu javnosti sajt je ušao 2015, nakon ubistava istoričara Olesa Buzine i političara Olega Kalašnjikova, čija su se imena neposredno pre toga našla na sajtu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading