BAJDEN PONOVO UDARIO NA PUTINA Američki predsednik žestoko uvredio ruskog kolegu
Foto: Tanjug/AP

Na godišnjem ručku prijatelja Irske na Kapitol Hilu, Bajden je rekao da je Putin „diktator ubica, čisti nasilnik koji vodi nemoralan rat protiv naroda Ukrajine“.

Bajden je takođe rekao da se Irska "intenzivirala2 u suočavanju sa ruskom agresijom na Ukrajinu. On je rekao da su odnosi između Irske i Sjedinjenih Država "poprimili još intenzivniji i kooperativniji odnos nego što je ikada imao zbog neutralnosti Irske".

- Putin plaća veliku cenu za svoju agresiju i oni su deo razloga što cena ide tako visoko - rekao je Bajden.

U njihovoj podršci sankcijama Rusiji i Ukrajini, Bajden je rekao da Irska takođe "plaća veliku cenu" za doprinos koji je nazvao „ne malim“.

- Svi pričaju o tome kako je Nemačka pojačala i promenila svoje shvatanje o tome i da je zauzela stav. I jesu, kao i Irska. Neutralna zemlja, Irska je zauzela stav, i oni preuzimaju udarac za ono što rade - rekao je Bajden

Predsednik se takođe osvrnuo na svoj predstojeći razgovor sa kineskim predsednikom Si Đinpingom u petak, našalivši se da se Si "seća svega što sam rekao“.

- Samo šalu na stranu, on ne veruje da se demokratija može održati u 21. veku - rekao je Bajden.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Zeki

17.03.2022 21:10

1.Nemoze "demokratija" na americkom,nametljivom i prisilnom nacinu nikad i nigde da prezivi! 2. A,ratni zlocinac i krvolok si ti dzo bajdene(namerno je napisano sa malim slovima;nije greska!), sa tvojom bagrom!Nije Putin,on brani svoj narod i drzavu!!!

Goca

18.03.2022 07:57

Jadni dekica nezna dal je dosao ili posao