PALA TROJKA IZ BIH Nemačka policija uhapsila grupu koja je ukrala automobile u vrednosti od 1,5 miliona evra
Foto: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju Europola, ova akcija hapšenja dovela je do rasformiranja bande kradljivaca automobila koja djeluje širom Njemačke.

"U Dortmundu su pretražene ukupno četiri nekretnine, a kao rezultat toga, troje osumnjičenih su uhapšeni u Dortmundu i u okolini", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ovu kriminalnu organizaciju činili su državljani BiH koji su ilegalno boravili u Nemačkoj i vršili zločine u saveznim državama Donja Saksonija, Severna Rajna-Vestfalija i Hesen.

PUTIN ILI ZAPAD? Šešelj otkrio ko je zapravo pocepao Ukrajinu! (VIDEO)

"Oni se sumnjiče da su noću ilegalno ulazili u stambene objekte kako bi krali ključeve skupocenih vozila, a ukupna vrednost ukradenih vozila prelazi 1,5 miliona evra", navodi se u saopštenju.

Takođe, ova istraga je sprovedena u okviru Evropske Multidisciplinarne platforme protiv kriminalnih pretnji (EMPACT), a uz podršku projekta Suzbijanja ozbiljnog kriminala na Zapadnom Balkanu IPA 2019, kojeg finansira EU.

"Platformu sprovode italijanske, holandske, nemačke vlasti koje daju finansijsku podršku organizaciji operativnih sastanaka i raspoređivanju nemačkih istražitelja u Austriji", zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading