Crkva sveća sveće
Masanori Jošida
Crkva sveća sveće

Masanori Jošida

Na imanju Marića biće podignuta crkva posvećena Svetom apostolu Filipu, Foto: Masanori Jošida

Porodica Marić - Slađana i Miloš, sa sinom Urošem - iz Bele Reke je Eparhiji šabačkoj darovala kuću i 38 ari placa na kojem će, kako je najavljeno, biti podignuta crkva.

Crkva će nositi Filipovo ime

Uoči skorog početka radova, već se zna da će buduća crkva biti posvećena Svetom apostolu Filipu, a porodica stradalog mladića veruje da će tako večno živeti i sećanje na njihovog člana koji je dobrotom bio zaslužio da postane ne samo njihov, već i ljubimac čitavog ovog kraja.

Episkop Lavrentije je sa sveštenstvom iz Mačve i Pocerine osveštao lokaciju budućeg hrama i krst postavljen na mestu predviđenom za gradnju, a prisutni su bili ne samo pomenuti darodavci i njihovih najbliži, već i mnoštvo žitelja ovog i susednih sela.

Marići su, inače, tragično izgubili sina Filipa koji je sa nepunih 17 leta pre dve godine stradao u udesu, dok se sa drugom - koji je takođe poginuo - vraćao iz susednog Lipolista.

Majka Slađana se posle nenadanog gubitka za utehu molila na Ostrogu, a po povratku iz manastira posvećenog Svetom Vasiliju joj se, kaže, sin Filip prikazao u liku anđela...

- Marići su odmah potom kontaktirali sa nama i izrazili želju da Srpskoj pravoslavnoj crkvi daruju kuću i zemlju za bogomolju - kaže arhijerejski zamenik u Eparhiji šabačkoj protojerej-stavrofor Mirko Vilotić.