Deda Muškarac tužan muškarac plakanje
Profimedia
Deda Muškarac tužan muškarac plakanje

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

On je Vjekoslav Golub (90) iz Koprivnice i oglas koji je nedavno objavio u novinama izazvao je veliko interesovanje najpre u Hrvatskoj, a zatim i u ostatku regiona.

„Tražim žensku osobu, koja nema svoju penziju da se uda za mene, a posle moje smrti njoj će ostati moja penzija“, piše u njegovom oglasu.

Vjekosava koji je nedavno napunio 90 godina posetila je ekipa „Podravskog lista“.

- A čujte, šta da vam kažem… Sam sam, nemam nikog da me sahrani, a već sam jako star. Grobnicu na koprivničkom groblju imam, sve uredno plaćam i hteo bih da se oženim, pa da me supruga sahrani. A ja ću njoj ostaviti svoju penziju. Oženiću onu koja nema penziju, tako da ipak ima nešto od braka sa mnom - ispričao je deda Vejkoslav.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je i da on ne traži od svoje buduće supruge da živi sa njim, važno mu je samo da ima nekog ko će ga sahraniti. A ženio se dosad tri puta. Prvo Zagorkom, pa Slavonkom, pa Podravkom, i sada u šali kaže da bi voleo da se oženi Dalmatinkom.

- Nisam još smislio šta ću ako mi se javi više žena. Onda ću morati nekako da odlučim koju ću oženiti, ali o tom potom. Ideju sam dobio čitajući oglase pa sam video da mnogo ljudi traži partnere. Zašto ne bih pomogao nekome ako mogu? Uz penziju, imam i neke druge stvarčice koje bih ostavio ženi i mislim da bi to koristilo i meni i njoj.

Golub je radio u policiji u Osijeku.

– Iz Osijeka sam došao u Kloštar Podravski, a nakon toga u Koprivnicu i tako sam se tu skrasio. Dane provodim čitajući knjige. Slušam radio i tako se zabavljam. Teško hodam jer me muče bolovi u kičmi, a i godine su tu koje me ograničavaju u mnogim stvarima - zaključuje ovaj deda.

Komentari (3)

Ironforze2004

27.09.2018 19:22

Ajde SEVERINO sta cekas.Deda cilja na tebe,ali ga sramota da te pita.

Сараџогла

27.09.2018 21:04

У Србији да би наследила пензију мора да си у браку НАЈМАЊЕ ТРИ ГОДИНЕ ВЕНЧАНА.Познајем жену која је 25 година трпела иживљавање невенчаног супруга који се пред смрт венчао.И сада шта је било?Наследила је део његове некретнине али пензију не ?ПОНАВЉАМ ... Наследила половину некретнина али пензију не?Под старе дане иде да физикалише?Другу половини некретнина деле пет блиских рођака.Један је очекивао да сам добије ту половину али нигде нема тестамента.Никада му није ни кафу купио већ само узимао.

TANJA

28.09.2018 18:51

Zena mora ziveti sa njim da bi dobila penziju,posle smrti.Moraju imati "zajednicu zivota".Nace brzo.Koliko takvih ima koje to jedva cekaju.