Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić predsedavaće sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost koja će početi u 18 sati, a nakon sednice, između 19 i 21 sat, očekuje se njegovo obraćanje.

To je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sednica je zakazana povodom moguće špijunske afere, čiji su akteri ruski obaveštajac i srpski bezbednjak, a koja je u javnosti pokrenuta nakon što je na internetu, a potom i u medijima, objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac navodnom srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pročitajte još:

 

Autentičnost snimka, kao i to da se na njemu nedvosmisleno nalazi ruski obaveštajac Georgij Kleban, potvrdila je Bezbednosno-informativna agencija.

Upravo nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće poznato više detalja o ovom slučaju, na kome su angažovane srpske bezbednosne službe.

Maske su pale! Iza lika "srpskog oficira" kojeg vrbuje ruski agent krije se velika prevara! (VIDEO)

Video-snimak u kome navodno ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje novac star je više godina. Osim toga, kako "Politika" saznaje, osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira, nije pripadnik naših bezbednosnih struktura. Drugim rečima, to je civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima.

Bonus video