Milan Krkobabić
Foto: Privatna arhiva/Saša Đorđević

Krkobić je danas u Nišu otvorio 16. Regionalnu Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba“, a svečanom otvaranju porisustvovao je i prof. dr Vladimir Goati, potpredsednik PUPS-a i predsednik gradskog odbora Beograda.

Orginizator olimpijade je Pokret „Treće doba“ na čelu sa predsednikom Hadži Miloradom Stošićem, koji je istakao da je „ovo ujedno prilika da ukažemo na probleme sa kojima se starije osobe u našem društvu svakodnevno susreću kao što je diskriminacija na osnovu godina. Naša dužnost je da stvorimo ambijent za njihovo ravnopravno i aktivno učešće u životu zajednice, promovišemo i na svaki način podstaknemo stvaralaštvo osoba trećeg doba i ukažemo na doprinos koji one našem društvu daju“.

 

Učesnici ovogodišnje Olimpijade su gradske i opštinske organizacije i udruženja penzionera Srbije sa preko 60 ekipa i preko 1.000 učesnika iz Borskog, Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pomoravskog, Šumadijskog, Moravičkog, Zlatiborskog, Južnobačkog i Kosovsko - metohijskog okruga.

U ime rukovodstva Grada Niša obratila se zamenica gradonačelnika Dušica Davidović koja je izrazila veliko zadovoljstvo što se ovakva manifestacija održava ponovo u Nišu i istakla važnost ovakvih događaja koji promovišu kulturu, zdravlje i aktivnosti pripadnika trećeg doba.

Predviđeno je više programa: program u oblasti sporta, kulture, zdravstvene edukacije, ekologije i međugeneracijske saradnje.

Na štandovima u parku Sveti Sava predstavljeni su proizvođači domaće    radinosti, kao i raznovrsnih usluga i proizvoda namenjenih penzionerima i svim licima trećeg doba, a posetioci su mogli da uživaju i u likovnoj izložbi čiji su autori pripadnici trećeg doba.

Ova manifestacija, koja se ovog vikenda održava u Nišu stavlja u prvi plan umešnost življenja u starosti i ulogu udruženja i organizacija penzionera i starijih lica u kvalitetnom, ispunjenom i aktivnom životu pripadnika trećeg doba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading