NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Kurtijevi jurišnici vežbali gađanje kod Južne Mitrovice!
Foto: Printscreen/Tzv. KBS / Fejsbuk

On je na Fejsbuku objavio da pripadnici tzv. KBS vežbaju na poligonu Crnuša u blizini Južne Mitrovice, koja se nalazi tik uz Severnu Mitrovicu.

„Treći pešadijski puk Komande kopnenih snaga realizovao je terensku vežbu na taktičkom poligonu u Crnuši u Južnoj Mitrovici, sa bojevom municijom i time proverio dva tima čete B“, naveo je on. Ova vežba, kako je dodao Mehaj, trajala je dve nedelje.

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Kurtijevi jurišnici vežbali gađanje kod Južne Mitrovice!

Tzv. KBS / Fejsbuk

 

„Tokom vežbe naši vojnici su obučeni za preciznu vatru, kontrolu vatre na individualnom nivou i komandovanje dejstvima, timski rad za upravljenje vatrom. Vežba je realizovana u okviru plana obuke za 2023. godinu radi poboljšanja operativnih veština i kapaciteta, kao i provere pešadije“, poručio je Mehaj.

Vežbe na poligonu koji se nalazi u blizini Severne Mitrovice uznemirili su srpski narod na severu pokrajine.

Aljbin Kurti

EPA/MILAN KAMMERMAYER

 

Poslednjih nekoliko meseci ne prestaju provokacije i pretnje ratom koje dolaze iz Prištine. Više puta je lažna država Kosovo objavljivala da se naoružava i da kupuje oružje i vojnu opremu.

Tako su nedavno saopštili da nabavljaju borbena vozila, puške, pištolje, pancirne prsluke... Pre nekoliko meseci takođe je saopšteno da je lažna država Kosovo kupila minobacače od Turske čija je vrednost oko 28 miliona evra.

Pored toga, Priština od srpskih poljoprivrednika sa severa oduzima preko 81 hektar zemljišta na kojem uveliko pravi ilegalne vojno-policijske baze.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading