EU PRELAZI NA RATNU EKONOMIJU! Obistinilo se sve o čemu Vučić govori mesecima unazad!
Foto: Tanjug Milos Milivojevic

Prestižni list Politiko u najnovijem teksu koji je uzdrmao Evropu piše da su sve države Evropske unije u ogromnom problemu pred predstojeću zimu zbog krize oko ruskog gasa. 

SITUACIJA JE IZMAKLA KONTROLI Nemci se zbog nestašice gasa spremaju da zimu provedu pod ćebadima

Na poslednjem zakazanom sastanku evropskih komesara pre letnje pauze, briselske tehnokrate će pokušati da nametnu obaveznu racionalizaciju gasa za 27 zemalja članica Evropske unije.

Evropljani su sve više zabrinuti  jer inflacije uzimaju maha, a zavisnost od ruskog gasa im stvara sve veće probleme i sve veći strah da će ostati bez grejanja iduće zime.

Od vlada država članica se traži da potpišu svoje pravo na energetski suverenitet za šest dana. Mere se ubrzavaju korišćenjem protokola za vanredne situacije, što znači da nijedna zemlja neće moći da stavi veto na plan i Evropski parlament neće imati reč.

Ovakvi potezi pokazuju da su zemlje članice došle do ruba onoga što je održivo kao posledica njihovih akcija da podrže Ukrajinu protiv ruske invazije.

S obzirom da inflacija već raste širom sveta, delimično izazvana poremećajima tržišta izazvanih ratom, borba EU sa Rusijom oko gasa će testirati odlučnost bloka do krajnjih granica, što jasno pokazuje da ekonomski udar možda tek počinje.

Evropljani su sve više zabrinuti  jer inflacije uzimaju maha, a zavisnost od ruskog gasa im stvara sve veće probleme i sve veći strah da će ostati bez grejanja iduće zime.

Zato zemlje članice na sve načine pokušavaju da smanje upotrebu ruskog gasa o koji su u velikoj meri zavisne, ali teško uspevaju da pronađu dovoljno energenata da bi svetla i dalje svetlela, a domovi ostali topli pre nego što opet dođe hladno vreme.

Takvu krizu i tešku zimu predvideo je i predsednik Vučić kada je upozorio sve da će ovo biti najteža zima za celu Evropu u poslednjih 70 godina.

SUTRA VOJNA VEŽBA I PRIKAZ NAORUŽANJA Vučić poručio: Pokazaćemo ono što mislimo da je od interesa za Egipat

– Nemačka je ozbiljna zemlja i priprema se za ono što dolazi. Ovo će za celu Evropu biti najteže zima u poslednjih 70 godina za celu Evropu. Imate dva ključna probleme energente i hranu, a uz to inflaciju. Dobro je da nemamo visoku stopu javnog duga. Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema u krajnjoj instanci, ali mora mnogo toga da se uradi – rekao je tada Vučić.

Do 26. jula, kada se očekuje da ministri energetike EU proglase nova pravila, Evropljani bi se mogli “probuditi” s obzirom da im je već zabranjeno da neselektivno puštaju klima-uređaj ili, kako temperature padaju u narednim mesecima, da previsoko pojačavaju grejanje.

VUČIĆ BEZ TEŠKE REČI ZADAO HRVATSKOJ STRAŠAN UDARAC Smajlović: Bez uvreda sve je rekao (VIDEO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (13)

Loading
Ina

20.07.2022 17:56

Sankcije EU i SAD uvedene Rusiji vracaju im se kao bumerang.

Patak

20.07.2022 18:21

Evropa je o posledicmaa trebala razmisljati mnogo ranije

Pavlovic

20.07.2022 18:22

Lepo je Vucic pre par meseci govorio,ali neki mu tada nisu verovali

stefan

20.07.2022 18:24

Nek sad Evropa izvuce pouku,kome su sankcije dobro donele

sasa

20.07.2022 18:26

Vucic je naslutio kakve ce posledice Evropa trpeti zbog uvodjenja sankcija Rusiji

stevo

20.07.2022 18:28

Teska zima nas ocekuje,ali Srbija ce imati dovoljne kolicine energenata zahvaljujuci Gasnom Sporazumu sa Rusijom

Marko

20.07.2022 18:42

Lijepo je Vucic rekao samo vi idite na more a oni se smeju a sad ce preko zime iz EU da traze da se ugriju i prehrane preko zime u Srbiji.Köliko samo zavide Srbiji na takvom rastu ekonomije i vodstvu posebno su ljubomorni sto nemaju jednog Vucica i Vulina neka crknu od ljubomore.

Sara

20.07.2022 19:00

EU se priprema za predstojeću zimu i probleme koji se mogu javiti, na šta je predsednik Vučić ukazao odmah po izbijanju krize u Ukrajini.

Daca

20.07.2022 19:03

Predsednik Vučić svojom izjavama pokazuje koliki je ozbiljan i izgrađen političar, koji ima viziju da pretpostavi budući sled događaja na osnovu argumenata kojima raspolaže.

Gaga

20.07.2022 19:07

Političari koji su bili i sada su, predstavnici vodećih zemalja EU, su često konsultovali našeg predsednika Vučića i uvažavali njegovo mišljenje pri rešavanju zajedničkih problema.

Gaga

20.07.2022 19:10

Poznavanjem političkih, ekonomskih i društvenih prilika u EU, predsednik Vučić sa sigurnošću iznosi svoje viđenje, bilo koje situacije ili događaja, koje se uvek pokaže kao tačno.

Aleks

20.07.2022 19:14

Samo veliki državnici, poput predsednika Vučića, imaju sposobnost predviđanja nastupajućih događaja.

Vladislav

21.07.2022 08:32

Kao i mnogo puta ranije Evropa se ponaša ležerno, samo je zaboravila šta ih čeka, EU je o posledicmaa trebala razmišljati mnogo ranije.Nek sad Evropa bar izvuče pouku,kome su sankcije dobro donele.