ZAHAROVA POTVRDILA Lavrov u Srbiji 6. i 7. juna
EPA/ KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL

Ona je na brifingu za novinare rekla da će Lavrov razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Srbije, predsednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom.

U Srbiji se već nekoliko dana govori o poseti Lavrova, koja se u delu javnosti tumači kao guranje prsta u oko Zapadu, jer dolazi u osetljivom trenutku, čime je Srbija dovedena u nezavnidnu poziciju.

Podsećamo, da je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da se "komplukuje pitanje dolaska ministra Sergeja Lavrova u Beograd".

ZAHAROVA POTVRDILA Lavrov u Srbiji 6. i 7. juna

EPA

 

- Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, šta... i drugo..., videćemo - rekao je on u Bratislavi.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna, i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loš vest za našu zemlju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Tri piva

03.06.2022 12:28

Treba Lavrova domaćinski, bogato, dočekati, ugostiti i ispratiti. Treba razumeti, ipak je ovo njegova poslednja poseta Srbiji.

Gale

03.06.2022 13:57

Al ce biti plakanja, zbog brace Rusa. Joj, joj😭😭😭