PREDSEDNIK SRBIJE IZJAVIO "Naći ćemo rešenje ako dođe do naftnog embarga"
Printscreen

"Mi ćemo sa NIS-om da razgovaramo, nama nije problem da li je Gasprom ili Gaspromnjet svejedno je, dok može da funkcioniše, ali, ako kažu da to ne može da funkcioniše, naći ćemo rešenja po kojima mi moramo da imamo naftu", kazao je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanja novinara u Grčkoj da li Srbija ima rešenje ako Evropa uvede naftni embargo, pošto bi time bio "ugrožen NIS i dotok nafte u zemlju".


Istakao je i da se građanima ne može reći da idemo sa konjskim kočijama i sa biciklama, te da će problemi sa snabdevanjem naftom morati da se rešavaju.

Vučić je naveo da se problemi gomilaju na dnevnom nivou i da ih prati mnogo strasti i mnogo žustrine.

"Videli ste danas i kod mene koji sam i politički i svakako strastven čovek, da kod mene najmanje strasti ima u odnosu na sve druge i da, čini mi se, racionalnije posmatram stvari i trudim se da tako i reagujem. Ali, mnogo je, mnogo problema, svaki dan donosi samo novi problem", rekao je Vučić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Rej

03.05.2022 17:03

Srbija na celu sa predsednikom Vucicem naci ce nacina da izadje iz svake evenyualne naftne ili bilo koje druge krize zahvaljujuci svom odgovornom vodjstvu

Zeljko

03.05.2022 21:29

Verujem da do nestašice nafte u Srbiji neće doći jer će Vučić naći alternativu.

Dragana

04.05.2022 08:28

Predsednik Vučić uvek na vreme razmišlja i obezbedi sve neophodno za Srbiju i svoj narod, pa tako i neophodne energente za predstojeću zimu.