JEZIVI DETALJI MASAKRA KOJI TABLOID "DANAS" NEGIRA Muslimani su Srbima sekli glave u Kravici, monstruozno su ih tukli i mučili (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Ilustracija

Podsećamo, u tabloidu "Danas" je masakr u Kravici koji su počinili Naser Orić i njegovi koljači nazvali "famom".

Kada su Srbi ušli u Kravicu marta 1993. godine naišli su na razrušeno i spaljeno selo. Sve kuće su bile srušene, a i pravoslavna crkva. Na sve strane nalazili su se ljudski leševi.

Patolog prof. dr Zoran Stanković bio je svedok da je u Kravici počinjen stravični zločin.

Doktor Stanković je tada iz Kravice podneo izveštaj da je ubijen veći broj civila i jedan deo srpskih boraca.

Najstarija žrtva bio je Erić Negoslav, rođen 1911. godine iz Kravice koji je ubijen na taj način što mu se ulazna rana u usnoj šupljini, a izlazna rana u potiljačnom predelu. 

Veselinović Lazar rođen 1935. iz Bratunca je bio brutalno ubijen. Njemu su Orićevi koljači odrezali desnu šaku i odsekli glavu.

Popović Risto je rođen 1920. godine u selu Popoviču. On je takođe mučen. Njemu je odsečena leva ruka, imao je utisnuti prelom leve strane lica i metak u predelu leve plećke, a nožen je uboden u zadnju stranu vrata.

Starica Obaškić Ljubicu (oko 75 godina) je takođe brutalno ubijena.

Doktor Stanković je opisao i da je Popović Kostadin Kojo brutalno mučen pre nego što je podlegao. Muslimani su mu polomili rebra, obe lopatične kosti, lobanju... U plastičnoj kesi dr Stanković je našao papirić na kom je pisalo "umro prirodnom smrću".

- Bio je sav polomljen. Grudni koš, lobanja, ruke... Žao mi je oca što je na takvim mukama umro i što je toliko propatio jer je sav bio polomljen. Nije ubijen metkom, već je na mukama, grdnim mukama umro - pričao je kasnije za RTS njegov sin Nikola Popović.

Najmlađa žrtva Orićevih koljača iz muslimanske vojske bio je Vladimir Gajić koji je imao samo četiri godine te 1993. godine kad je ubijen. Još jedna žrtva, Novica Bogićević, imao je četrnaest.

Najstarija žrtva bila je nepokretna starica Mara Božić, stara 89 godina. Nju su zlostavljali i živu zapalili muslimanski vojnici. Ubijen je i njen sin.

- Zločini su bili takvi da se to ne može opisati. Pobijeno je sve što je živo bilo. Možete misliti kad su ubijali i životinje koje su našli u selu - rekao je Neđo Nikolić autor knjige "Kravica - otrgnuto od zaborava.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading