OPOZICIJA NAJAVLJUJE KRVAVU JESEN U SRBIJI Počeo obračun sa SNS
Alo/ Ilustraija

U Novom Sadu sinoć je došlo do eskalacije mržnje koju opozicija izražava prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, kada je sin Borislava Novakovića bivšeg gradonačelnika Novog Sada i glavnog čoveka Narodne stranke u tom gradu, demolirao prostorije Srpske napredne stranke.

Nikola Novaković je divljački krenuo da razbija prostorije SNS na novosadskom Bulevaru oslobođenja, a on je, pri izvršenju ovog dela bio pijan, policija je nakon incidenta utvrdila da je imao 1,8 promila alkohola u krvi.

Međutim, napad na prostorije SNS samo je jedan u nizu napada opozicije na predsednika Vučića i SNS.

Dakle, nasilje jedne političke grupe prema predsedniku Srbije, vladajućoj stranci i njenim pripadniciam, ali i prema većini građana koji podržavaju vlast, polako postaje legitimno sredstvo političke borbe u očima sledbenika jednog dela opozicije.

OPOZICIJA NAJAVLJUJE KRVAVU JESEN U SRBIJI Počeo obračun sa SNS

Foto: Printscreen

 

Da se radi o političkom nasilju potvrdio je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević komentarišući demoliranje stranačkih prostorija.

- Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam politički ostrašćenih pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima. Nažalost, potvrđuje se ono na šta smo upozoravali - da će na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje i najstrašnija krivična dela, sve što promovišu Đilas, Jeremić, Vidojković i njima slične perjanice politike fašizma. Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno "pujda" javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je noćas tragove krvi na razbijenim prostorijama Srpske napredne stranke - rekao je Vučević.

Borislav Novaković pretio Milošu Vučeviću

I sam gradonačelnik Novog Sada bio je žrtva pretnji koje je izrekao lično Borislav Novaković preko društvene mreže Tviter, čovek koji je u narodu ostao poznat po mnogobrojim aferama i političar koji je najviše puta hapšen u Srbiji.

Novaković važi za jednog od najglasnijih u napadima na Vučića, Vučevića i SNS, a poznato je da se ne libi ni fizičkog obračuna što je demonstrirao više puta napadajući čak i policiju.

OPOZICIJA NAJAVLJUJE KRVAVU JESEN U SRBIJI Počeo obračun sa SNS

Printscreen/ YouTube

 

Niz napada Đilasovih perjanica omasovio se na Tviteru pozivanjem na nasilje, odnosno pisanjem da i gradonačelnika Novog Sada treba tući "go*njivim motkama".

"Što se go*njive motke i zatvora tiče, potpuno si u pravu. To te čeka!", poručio je Novaković Vučeviću.

OPOZICIJA NAJAVLJUJE KRVAVU JESEN U SRBIJI Počeo obračun sa SNS

Printscreen

 

 

Izgleda da je mržnja koju svakodnevno iskazuje po Tviteru prenela na njegovog sina koji je brutalno demolirao prostorije SNS.

"Meni se gadi Miloš Vučević i sve što je vezano za SNS, za vas botove... Tako da nasisajte se ku*ca svi vi iz SNS zajedno na čelu sa njima", samo je jedna od prostačkih izjava Đilasovih i Jeremićevih pobornika koje izlive mržnje prosipaju po društvenim mrežama.

Dakle, preki sud i fizičko obračunavanje sa političkim protivnicima postaju legitimno sredstvo Đilasovih i Jeremićevih sledbenika koji postaju sve više frustrirani i u nedostatku bilo kakvog programa, građanima nude rat na ulicama.

Skrnavljenje srpske zastave

Kampanja mržnje opozicije i sve učestali napadi kreću od Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, gde se u skrnjavljenju državnih simbola istakao ni manje ni više nego pulen Dragana Đilasa, Brajan Brković, aktivista Stranke slobode i pravde.

 

 

On ne samo da je skrnavio zastavu, već se tim neprimerenim ponašanjem hvalio na društvenim mrežama.

Marko Vidojković i psovanje majke predsedniku Vučiću

Da ovaj slučaj nije jedinstven govori činjenica da opozicija svakog dana pokušava da prevaziđe sama sebe u napadima na aktuelnu vlast.

Tako se u primitivizmu, prostakluku i gnusnim uvredama istakao Marko Vidojković kada je vređao majku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

OPOZICIJA NAJAVLJUJE KRVAVU JESEN U SRBIJI Počeo obračun sa SNS

Printskrin

 

Njegov kolega Nenad Kulačin, inače nekada zaposlen kao portparol u JKP "Vodovod i kanalizacija" u Šapcu za vreme vlasti Nebojše Zelenovića u tom gradu, je na zvaničan Tviter profil emisije "Dobar, loš, zao" postavio kratak snimak svog kolege Marka Vidojkovića u kome se može videti kako prostački psuje majku predsedniku Srbije. 

Napadi su se od izjave Vidojkovića nastavili sramnim pravdanjem na Novoj S, gde je prostačko psovanje majke predsedniku Vučiću predstavljeno kao "kreativni bes". Vidojković i Kulačin su svoje nepristojno ponašanje pokušali da pravdaju i kao "slobodu izražavanja".

No, nedelju dana kasnije, Vidojković na N1 izjavljuje da je dobio podršku svojih "navijača" i da bi ponovo opsovao majku predsedniku Srbije.

OPOZICIJA NAJAVLJUJE KRVAVU JESEN U SRBIJI Počeo obračun sa SNS

FOTO: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

 

Predsednik DS Zoran Lutovac postao je prvi političar koji je otvoreno dao podršku primitivizmu izjavom da je Marko Vidojković trebalo više da psuje Vučića i njegove roditelje odnosno da je ostao nedorečen.

Svi ovi napadi opozicije govore o tome da su mišljenja kako će njihove akcije će proći bez reakcija državnih organa. Ipak, akcijom policije sinoć je pokazano to da su svi ravni pred zakonom i da svi moraju da odgovaraju za svoja dela. 

Ipak, ostaje pitanje da li će snositi odgovornost svi oni koji huškaju narod Srbije na međusobne obračune zarad sopstvene fotelje i uskih stranačkih interesa sa ciljem dolaska na vlast nasilnim putem.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Milan

29.09.2021 17:40

Nije mi jasno zašto ih više ne hapsite

Ja

29.09.2021 18:22

Vidi se da su hrabri ljudi. Sve ih angazovati u sastav vojske Srbije, kao rezerviste, posto je srpski narod ugrozen.

caca

29.09.2021 18:36

Od opozicije ništa pametno i normalno ne možemo da očekujemo,nego pretnje krvlju,ulicom i protestom!!!!!

stevo

30.09.2021 01:41

Opozicija je najjaca u obmanama i lazima.To je njihov reon gde dominiraju