BEOGRADOM SE ORILA HIMNA BOŽE PRAVDE Vrhovni komandant zagrmeo: Pred nama je mnogo izazova, ali uspećemo!
Foto: Alo.rs

 

Promocija najmlađih oficira VS je počela posle raporta predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću uz zvuke koračnice "Pozdrav komandantu".

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik je istakao da mu je ovo peti put da govori na ovakvoj svečanosti i da je teško "naći lepšu svečanost kojoj kao vrhovni komandant možete da prisustvujete".

- Po prvi put neću čitati svoj govor. Naša vojska je danas mnogo snažnija nego što je bila pre nekoliko godina, imamo neuporedivo modernije oružje i oruđe. Kupujemo ga više nego ikada, jer ne želimo da se sukobi i ratovi nikada ne dogode. Neću to da krijem, mnogo problema smo imali sa regrutovanjem vojnika u poslednjim decenijama. Vojska Srbije je danas ubedljivo najpopularnija institucija. Plate ćemo da povećamo i živećete nešto lakše nego oni koji su bili pre vas u vojsci. Ovih četvoro studenata, divnih mladih ljudi, čuo sam da su neverovatni talenti. Kažu da dugo nismo imali takvog letača kao što je Petar Ilić i beskrajno sam kao vrhovni komandant srećan što takva deca dolaze u našu vojsku - rekao je Vučić.

- I ovo govorim zato što verujem da će najbolji i ubuduće birati ovaj poziv, nema ničega časnijeg, važnijeg i vrednijeg nego čuvati svoju zemlju, štiti svoj narod, njegovu slobodu, a to je najviša i najvažnija vrednost za svaki narod na svetu - rekao je Vučić.

- Pred nama je mnogo izazova i gotovo sam siguran da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost, a vojska je garant mira i stabilnosti. Možemo da kupimo šta hoćete, ali vi ste ti koji činite tu vojsku, vaša snaga i ljubav prema otadžbini - zaključio je predsednik Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Jeka

11.09.2021 16:47

Oni će časno služiti svome narodu i biti ponos Srbije. Čestitke od srca mladim oficirima.

Ivana

11.09.2021 23:50

Hvala našem predsedniku Vučiću ans vemu što čini za ekonomski oporavak i razvoj naše države.Srbija se cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću an svemu,

stevo

12.09.2021 01:48

Srbija krupnim koracima gazi napred i niko je ne moze skrenuti sa tog puta,puta koji nas vodi u bolju buducnost