PROMOCIJA NAJMLAĐIH OFICIRA SRBIJE Predsednik Vučić: Beskrajno sam srećan što takva deca dolaze u našu vojsku! (VIDEO)
Alo

 

Počela promocija najmlađih oficira VS posle raporta predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću uz zvuke koračnice "Pozdrav komandantu".

 

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik je istakao da mu je ovo peti put da govori na ovakvoj svečanosti i da je teško "naći lepšu svečanost kojoj kao vrhovni komandant možete da prisustvujete".

- Po prvi put neću čitati svoj govor. Naša vojska je danas mnogo snažnija nego što je bila pre nekoliko godina, imamo neuporedivo modernije oružje i oruđe. Kupujemo ga više nego ikada, jer ne želimo da se sukobi i ratovi nikada ne dogode. Neću to da krijem, mnogo problema smo imali sa regrutovanjem vojnika u poslednjim decenijama. Vojska Srbije je danas ubedljivo najpopularnija institucija. Plate ćemo da povećamo i živećete nešto lakše nego oni koji su bili pre vas u vojsci. Ovih četvoro studenata, divnih mladih ljudi, čuo sam da su neverovatni talenti. Kažu da dugo nismo imali takvog letača kao što je Petar Ilić i beskrajno sam kao vrhovni komandant srećan što takva deca dolaze u našu vojsku - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije uručio nagrade

Dodela pištolja s posvetom nagrađenim potporučnicima, najboljima u svojim vidovima i s najvišim prosekom studija - Milanu Ašćeriću, Petru Iliću, Stefanu Živkoviću i Tijani Stanojković.

 

 

Intonirana himna Bože pravde

Intonirana je i državna himna Bože pravde, a svečanosti prisutvuje državni vrh i predstavnici diplomatskog kora kao i brojne visoke zvanice, gosti, rodbina i prijatelji kadeta.

U prve oficirske činove biće promovisano ukupno 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Vojnu akademiju završava 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, među kojima je sedam kadeta iz Oružanih snaga BiH, dok Medicinski fakultet VMA završava 18 mladića i devojaka 7. klase tog fakulteta.

 

Najboljim kadetima biće uručeni pištolji sa posvetom

To su potporučnici Kopnene vojske Milan Ašćerić, RV i PVO Petar Ilić, u rangu službi Stefan Živković i Medicinskog fakulteta VMA Tijana Stanojković.

Program svečanosti će uveličati učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetnickog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kao i Reprezentativnog orkestra Garde.

Promocija ispred Doma Narodne skupštine počinje u 10 sati. Tokom generalne probe, juče su ešaloni budućih potporučnika izveli svečani defile, a na nebu su se pojavili parovi aviona Mig 29. Orao, Supergaleb i Lasta, kao i parovi helikoptera Erbas i Gazela.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (14)

Loading
Sars

11.09.2021 10:19

Nasa Vojska je konacno stala na svoje noge i sve je vise zainteresovanih da pohadja Vojnu akademiju. Razlog tome je sto drzava postaje uspesna pa samim tim i vojska.

Мијо

11.09.2021 10:42

Пуно ми срце када видим ове младе људе у војничким униформама. Наша војска је стуб наше државе. Желим све најбоље нашим официрима од срца.

Мијо

11.09.2021 10:46

Ови људи су понос Србије. Желим им све најбоље у даљој каријери.

Jelka

11.09.2021 16:44

Jaka vojska je garant mira i stabilnosti, a iznad svega nezavisnosti naše države. Čestitam mladim oficirima!

Ena

11.09.2021 16:54

Srbija ima vojsku za ponos. Čestitam mladim oficirima na zavšenoj klasi!

Rebic

11.09.2021 17:21

Uvek ih treba uvaziti i podrzati na ovaj nacin,to je mlada ali odlucujuca snaga Vojske Srbije!

Maja

11.09.2021 20:05

Jaka, opremljena i obrazovana vojska je garant mira i stabilnosti, ponosni smo na mlade oficire

Ivana

11.09.2021 23:20

VS mora da bude jaka jer Srbija mora ekonomski da se jača. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Hvala našem predsedniku Vučiću an svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje. Srbija se cela razvija i gradi.

Ivana

11.09.2021 23:24

Srbiji je potrebna jaka VS ako želi da se razvija. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala našem predsedniku Vučiću na svemu.

Ivana

11.09.2021 23:44

VS treba da jača svaki dan i hvala našem predsedniku Vučiću an svemu što čini za ekonomski oporavak i razvoj. Srbija se cela razvija i gradi.

maki

11.09.2021 23:56

srbija obučava jaku vojsku, svaka čast momci

stevo

12.09.2021 01:31

Ovo je zaista prelepo bilo videti.Ova deca su buducnost nase Vojske

stevo

12.09.2021 01:34

Danas imamo Vojsku koja je spremna da odgovori na svaki izazov i to je svakako za svaku pohvalu