KOBNA GREŠKA ĐUKANOVIĆA NAPAD NA SPC Istoričar Marković: Milo želeo da postane crnogorski Sveti Sava
SPC

Istoričar Predrag Marković ocenio je da su današnja događanja na Cetinju pokazala da je Srpska pravoslavna crkva pravi naslednik evropskih vrednosti u Crnoj Gori.

"SPC je svojim pitomim stavom i zdravorazumskim reagovanjem pokazala da je na nivou zadatka. S druge strane, protivnici ustoličenja Joanikija na Cetinju pokazali su izrazito nizak civilizacijski nivo, pa su čak i zapadne ambasade, koje su im tradicionalno naklonjene, morale da protestuju protiv njihovog ponašanja", izjavio je Marković za Tanjug.

"To nije borba protiv SPC, već protiv hrišćanstva", ocenio je Marković. On je dodao da je većina građana Crne Gore, a ne samo Srbi, vernici SPC.

"Niko u Podgorici nije sahranio svog bližnjeg u prisustvu sveštenika Crnogorske pravoslavne crkve. Kada su u pitanju ozbiljne stvari, građani se okreću isključivo SPC", naglasio je Marković.

On ističe da ne može da objasni ponašanje Ðukanovića, i njegovo, kako je rekao, odvajanje od realnosti.

"Niko ne može da objasni, a verujem da će to ostati istorijsko pitanje zašto je Ðukanović udario na SPC. Da to nije uradio, mogao je da vlada večno", poručio je Marković.

On kaže da veruje da je Ðukanovića, kako je rekao, obuzela manija veličine i da je želeo da postane crnogorski Sveti Sava- osnivač države, nacije i vere istovremeno.

















































 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nada

06.09.2021 00:41

Ovo mu je druga kobna greska .I opet prijeti ! Nadam se da za trecu , nece imati priliku !!!