U Velikoj Hoči svečano obeležen Sveti Trifun (FOTO)
Foto: Printscreen/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika raško-prizrenski Teodosije u kapeli „Svetog Trifuna“ u Velikoj Hoči koji je u besedi poručio da treba voleti i poštovati bližnje i radovati se sreći bližnjih, jer je Sveti Trifun to činio još kao dete i služio svojim bićem Hristu.

U Velikoj Hoči svečano obeležen Sveti Trifun (FOTO)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

Parlić je prenela i podršku Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. "Odavde, iz srpskog naselja, iz pitome Metohije svim pravoslavnim vernicima, prevenstveno našim vinarima i vinogradarima, čestitam ovaj veliki praznik Svetog Trifuna sa željom da nas Sveti Trifun svake godine dočekuje u radosti, ljubavi i molitvi za očuvanje naših svetinja, naših vinica, naše tradicije i kulture", istakla je ona, saopštila je Kancealrija za KiM.

U Velikoj Hoči svečano obeležen Sveti Trifun (FOTO)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

Ona je navela da je ljubav Hočanaca, prvenstveno prema svojim precima, pored svih nedaća, pritisaka, uzurpacije kojoj su izloženi, a nedavno i torturi kroz koju je prošla porodica Petrović, uspeli su da sačuvaju svoju tradiciju, čemu je doprinela i pomoć Vlade Srbije.

"Ovde sam da vam prenesem i podršku Vlade Srbije i našeg direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića uz jasnu poruku da će Vlada nastaviti da pomaže i kroz opremu i kroz repromaterijal i da ćemo da se borimo da u miru, pošteno naši Hočanci nastave da rade svoj posao, sa željom da se nikada ne ponove nemili događaji", istakla je Parlić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading