ULOŽENO TRI MILIONA DINARA Uređeno šetalište u Velkoj Hoči zahvaljući Kancelariji za KiM
Foto: Printscreen/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Oštećene površine na trotoarskoj stazi šetališta urađene su dekorativnim kamenom, postavljeni su novi lampioni, klupice i kante za smeće, navodi Kancelarija za KiM i dodaje da je akcenat stavljen i na zelene površine - postavljene su dekorativne sadnice dužinom centralne zone. Uz sve je, kako dodaju uređeno i očišćeno rečno korito i napravljeni su novi otpusti za atmosferske vode.

Uređenje jezgra Velike Hoče obuhvatilo je niz radova kako bi se infrastrukturno poboljšala, ali i ulepšala ta srpska sredina i osnažio njen turistički potencijal, pa se prilikom uređenja javnih površina vodilo računa da se ne naruši ambijent i arhitektura tog istorijski važnog i jednog od najstarijih srpskih mesta.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte Jelena Stojković podsetila je da je uređenje i ulaganje u Veliku Hoču bilo jedno od obećanja direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića tokom jedne od poseta.

ULOŽENO TRI MILIONA DINARA Uređeno šetalište u Velkoj Hoči zahvaljući Kancelariji za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

"Saslušali smo predloge i sugestije žitelja Velike Hoče i jedno po jendo obećanje realizujemo. Nakon izgradnje gradskog trga, sada je na red došlo i popločavanje i uređenje centralnog gradskog šetališta", navela je. Prema njenim rečima, jedan od predloga meštana bio je i da se poboljša ulična rasveta, koja je zbog bezbednosti posebno važna i zbog toga smo na to stavili poseban akcenat.

Ona je dodala da će dodatno uređenje centralne zone učiniti Veliku Hoču na ponos ne samo meštana, već i svih koji dođu. Stojković je kazala da se ulaganja u Veliku Hoču ne završavaju i najvila da će i ostali delovi biti uređeni.

"Kancelarija za KiM će i dalje biti čvrst oslonac srpskom narodu na KiM i u skladu sa mogućnostima podržavaće sve projekte koji doprinose ekonomskom razvoju, kao i poboljšanju opštih uslova života našeg naroda", rekla je Stojković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading