Taksi
Profimedia
Taksi

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Kako je za Informer rekao Marko Kitić, vlasnik HIT taksija, oko četiri sata ujutro trojica napadača su u centru Niša bukvalno upali u Milanovo vozilo.

- On je zadremao i nije primetio da mu se približavaju ti mladići. Napadači, koji su, siguran sam, bili drogirani, iskoristili su priliku i uleteli u taksi. Oni su Milana naterali da vozi ka izlazu iz Niša. Počeli su da ga besomučno udaraju i dave - priča ogorčeni Kitić.

On dodaje da su zatim taksistu naterali da pređe na zadnje sedište, gde su s vremena na vreme nastavili da ga udaraju.

- Kako mi je Milan kasnije ispričao, dok su vozili 100 kilometara na čas, oni su se u toku vožnje smenjivali za volanom. Onaj koji ne vozi u tom trenutku, prelazio je na zadnje sedište i udarao ga. Urlikali su kroz prozor i kroz njega bacili tablet, telefon, taksimetar, a zatim polomili reklamu i demolirali unutrašnjost vozila. Pretučenog Milana su izbacili iz vozila i odjurili dalje - objasnio je Kitić i dodao:

- Dok se to sve dešavalo, ja sam to veče sticajem okolnosti zamenjivao dispečerku, pa sam pratio i Milanovo vozilo. Primetio sam da je tablet isključen nedaleko od mosta u Medoševcu. To mi je bilo čudno, pa sam vozača pozvao na oba telefona, ali nije bilo odgovora.

Vlasnik taksija je naveo da se zabrinuo, pa je telefonirao kolegi koji je bio na taksi-stanici sa koje je Milan krenuo.

- Kolega mi je kazao da je odbio vožnju nekoj trojici mladića jer je primetio da su pod dejstvom narkotika. Odmah sam posumnjao da su oni odgovorni što mi vozača nema. U prvom trenutku sam razmišljao šta da radim, ali sam odmah zatim pozvao policiju, koja je prvo pronašla Milana, a zatim je i uhapsila razbojnike - rekao je Kitić.

Niška policija je nakon napada uhapsila S. H. (20) i maloletnika (16). Punoletnom napadaču je određeno zadržavanje do 48 sati, dok je protiv maloletnika podneta krivična prijava u redovnom postupku. Za trećim napadačem na taksistu se traga.