Jelena Marjanović
Privatna arhiva
Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović , Foto: Privatna arhiva

Od samog početka činilo se kao da se sve urotilo na to da ubica nikada ne bude pronađen, a prema rečima izvora iz istrage, policiju je, kako se sumnja, i Zoran Marjanović, koji se tereti za ubistvo supruge, usmeravao na pogrešne tragove, dok se za neke čak smatra i da su podmetnuti.

Pronađen čekić

- On je četiri sata posle Jeleninog nestanka slučaj prijavio policiji, a potom je inspektore upućivao na čoveka sa štapom i biciklistu koje je video na nasipu, što je bilo gubljenje vremena. Pronađen je čekić, ali je utvrđeno da njime pevačici nisu zadati udarci po glavi - priča sagovornik.

Kako su prenosili mediji, mrtvoj Jeleni je navodno podmetnut i mobilni telefon.

Da je bilo propusta u istrazi, smatra i advokat Predrag Savić.

- Amateri da su radili istragu, mnogo bolje bi uradili neke stvari. Po svim pravilima forenzike, uništeni su mikrotragovi na telu. Druga bitna stvar jesu brisevi sa rana koji nisu uzeti, a na osnovu kojim bi tačno moglo da se zna kojim predmetom je ubijena Jelena - priča on.

Telo Jelene Marjanović izvučeno iz kanala

Alo!

Telo Jelene Marjanović izvučeno iz kanala, Foto: Alo!

Savić dodaje da je najveći propust učinio jedan od veštaka koji je radio obdukciju.

- Po zakonu, on je trebalo da uradi sudski nalaz, koji je, međutim, mnogo kasnije urađen, a koji je radio čovek koji nije vršio obdukciju. Pored toga, nikada nije saslušan obducent koji je radio obdukciju - kaže advokat.

Greške u istrazi brutalnog zločina uočili su i zaposleni u Centru za forenzička istraživanja (CFI).

- Naše zamerke su to što je kuća Marjanovića pretresena tek dvadesetak dana posle zločina, dok s porodicom Krsmanović niko nikad nije razgovarao, a u vezi sa utvrđivanjem Jeleninih navika i možda nekih detalja koji bi doveli do rasvetljavanja okolnosti događaja - kaže Nenad Šipka, direktor CFI.

Bazne stanice

On objašnjava da je zamerka CFI i to što je analiza baznih stanica vršena skoro dve godine posle ubistva.

- Jelenino telo je prilikom vađenja iz kanala položeno direktno na travu, a ne na plastičnu podlogu koja je neophodna da bi se sačuvali eventualni mikrotragovi na lešu ili da bi se sprečilo da se leš kontaminira drugim tragovima - priča Šipka.

Komentari (13)

GLUMICA

06.08.2018 23:59

Marjanovici su sami koketirali sa medijima i navodili istragu na pogresne tragove i na pogresne ljude. JEDNO JE JASNO.....JELENA JE ZRTVA PORODNICNOG NASILJA.Ubijena od batina kuci neplanirano u svadji a polumrtvu je dokrajcio svekar u kanalu i tu je potopili.Krvi od masakra u kuci nema jer je od udarca ili nezgodnog pada ubijena

Ja

07.08.2018 07:01

@GLUMICA - Da je neplanirano, ne bi imala onolike i onakve povrede po telu! Onolike povrede i onakvog tipa ukazuju na frapantnu mrznju i na cinjenicu da to niti je bilo neplanirano, niti je bilo na mah! A Vi biste mogli i da prestanete da komentarisete, zaista vam logika nije jaca strana!

Bane

07.08.2018 07:56

@GLUMICA - GLUMICE,sto nisi to sve prijavila u policiju kad si vec toliko sigurna? Il si Sipka pod laznim imenom? Od tebe ne moze da se zivi

golubovicka

07.08.2018 09:02

@GLUMICA - kako ti to sve znas,eno ti 29novembar pa idi tamo iznesi svoja saznanja-lako je laprdati preko tastature

ceca

07.08.2018 12:32

@GLUMICA - Nije neplanirano on vec ima sina od 4 godine sa drugom

nmnmn

07.08.2018 00:52

mislim da ovo sto se pise po novinama nista nije istina

mia

07.08.2018 00:55

Kako drzava koja se nosila sa Hagom ,ne moze sa jednom porodicom? On zivi sa trecom zenom i malim sinom od 4 god.Kuci tepih prali varikinom. Hteli da prodaju Jecinu kucu i uzmu pare.

Kone

07.08.2018 03:48

Tako rade jedino foteljasi iz Crne Gore trajno nastanjeni na ovim prostorima, na visokim pozicijama.Pogotovu iz razloga, jer se tako ophode prema zenama, beskurpulozno i milosti.Mazu godinama tragove, ali na kraju istina ipak izadje na videlo, a obraza ni tada nemaju.Blago se nama sa njima, takvima koje gajimo.

Dovoljna je

07.08.2018 07:35

samo jedna rec AMATERI ,za ubice ubilo se.

mia

07.08.2018 09:08

Sin pocinio zlocin,majka ga vadi ,poteze veze,leci bioenegiojom ,politika,estrada,ali neka odgovara za ono sto je uradio ,pevaci bi trebalo da pomognu svojoj koleginici.

nada

07.08.2018 09:44

I sta ce sada biti ? Ima propusta, nema propusta, ovaj je ubio, onaj je ubio, ubica na slobodi, dete bez majke i cela Srbija sokirana !!!!!!!!!!!! Sta dalje ? Ko ce odgovarati ?

Jana

07.08.2018 11:16

Boze moj, u sta ce izrasti njena kcerka? Kako ce se nositi sa svim ovim? Ocem i djedom ubicama? Majke nema :( Tugo moja......

ceca

07.08.2018 12:30

Svekrva skida crnu magiju,sin producent i sam kao mali imao vizije,zeni se pevacicom ,ima posao porodicu ,sta ce mu onda sekta Crna ruza? Jednom je moralo da pukne